Vreme čitanja: oko 1 min.

Osnovac bacao stolice na drugove iz razreda, povredio i nastavnika: Roditelji u šoku, večeras zaseda savet

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savet roditelja OŠ "Dimo Hadži Dimov" u Skoplju zaseda večeras, kako bi se odlučilo o sudbini učenika koji je pre nekoliko dana napravio haos u školi i povrdio nastavnika

  • 1
Prazna učionica, osnovna škola Foto: Shutterstock

Dečak (14), učenik 8. razreda OŠ "Dimo Hadži Dimov" u Skoplju, hospitalizovan je nakon što je pre nekoliko dana u školi napao drugove iz razreda i nastavnika, gađajući ih stolicama i stvarima.

Vlasti su saopštile da će dečak biti prebačen u drugu školu, a roditelji su rekli da će bojkotovati nastavu dok se to ne dogodi. Tvrde da su njihova deca i dalje istraumirana zbog incidenta i nasilja koji su doživela u školi gde bi trebalo da budu bezbedni.

Incident se odigrao u ponedeljak, tokom velikog odmora, kada je učenik počeo da baca stvari i fizički nasrće na svoje drugove, koji su se sakrivali ispod klupa kako ih ne bi povredio. Nastavnik geografije, koji je pokušao da obuzda nasilnog učenika je tom prilikom povređen i odveden u bolnicu.

Škola je pozvala policiju, koja je brzo stigla na lice mesta i jedva dečaka savladala, dok je on neprekidno pretio.

Četiri dana nakon incidenta, roditelji su veoma uznemireni i večeras će zasedati Savet roditelja, na kojem bi trebalo da se razmotri kako da se reši ovaj problem.

"Slučaj je prijavljen policiji, ali on ima samo 14 godina i ne mogu ništa. Ovo nije prvi put da postoji problem sa njim, a kako ga institucije štite, mi ne možemo ništa. Staratelj tog deteta je u Bitolju i već dve godine ga zanemaruje. I vidite šta se desilo, ugroženi su i deca i nastavnici. Zahtevaćemo da se pronađe rešenje koje će biti dobro za sve nas", rekao je jedan od roditelja, član saveta.

Iz škole su saopštili da đak koji je napravio incident više ne pohađa nastavu i da je hospitalizovan. Kako navode lokalni mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    25. april 2024 | 19:36

    Postoje li u zemljama Balkana ludnice?Lepo zatvorite takve debile,bacite kljuc,i resen problem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA