≫ 

"I. P. preminula zbog dugovanja u 38. godini": Lepio umrlice bivšoj radnici da bi joj iznudio novac

Lažna pokojnica je 38-godišnja konobarica, kojoj je bivši poslodavac iz Žabnog uz pomoć dvoje prijatelja doslovno uterao strah u kosti

  • 7

"I. P. preminula zbog dugovanja u 38. godini" - stajalo je na umrlici koja je u dvadesetak primeraka preplavila Patkovec, mestašce nadomak Bjelovara.

Lažna pokojnica je 38-godišnja konobarica, kojoj je bivši poslodavac iz Žabnog uz pomoć dvoje prijatelja doslovno uterao strah u kosti. Osim umrlice koju su osumnjičeni ubacili u konobaričino sanduče na ogradi porodične kuće, na prozoru su joj ostavili i upaljene sveće, a za jedan je bila obešena i plastična ručna bomba. Da bi zastrašivanje dodatno "začinili", par dana kasnije su joj pištoljem pucali u kuću.

Rezime horora koji je žena proživela je hapšenje 37-godišnjeg podravskog ugostitelja i tri godine mlađeg prijatelja, a u zastrašivanje su uključili i jednu ženu staru 40 godina. Uprkos jezivom zastrašivanju tokom kojeg pravim čudom nije niko povređen dok su meci fijukali iznad glave konobaričine ćerkice od 10 godina, osumnjičeni su pušteni na slobodu.

Naime, Opštinsko državno tužilaštvo u Virovitici je po primljenoj prijavi bjelovarske policije za pokušaj iznude teške 56.000 kuna i dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom ispitao dvojicu muškaraca i predložilo istražnom sudiji Županijskog suda u Bjelovaru da im odredi jednomesečni pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke, ali i na saučesnicu, ženu staru 40 godina. Međutim, sudija nije uslišio vapaj tužilaštva, već je ugostitelju i pomagačima izrekao mere opreza - dva puta nedeljno javljanje u policiju i zabranjeno im je približavanje žrtvi i 40-godišnjoj osumnjičenoj na najmanje 100 metara.

"Mogli su da mi ubiju dete"

 

- Još se tresem od užasa. Pucali su na kuću punu ljudi. To je daleko više od zastrašivanja. Mogli su da mi ubiju dete - rekla je kratko za "Jutarnji list" konobarica koja već tri meseca proživljava horor. Svako zastrašivanje ona je uredno prijavila policiji, a neopisivu nelagodu je doživela kad su joj prijatelji, koji su u mestu videli umrlicu s njenim imenom, došli u kuću da izraze saučešće.

Meštani Patkovca s nevericom prepričavaju trenutke koje je proživljavala njihova komšinica.

- Kad smo čuli pucnjavu, nismo odmah znali šta se događa. Mislili smo da neko možda nešto slavi. No, ubrzo je stigla policija i otkrili smo da su pucali na kuću naših komšija u kojoj žena živi sa suprugom, ćerkicom i majkom. Policajci su nas ispitivali sve redom jesmo li videli da se neko smuca po susedstvu i da li imamo kamere na kući. A kad sam videla upaljenu sveću na prozoru, mislila sam da joj je umrla mama. Strašno je šta pojedinci sebi dozvoljavaju, a još je strašnije da osobe nisu pritvorene, koliko čujem po selu, već se samo našoj komšinici ne smeju približavati. Pa ni do sada joj se nisu približili, već su gađali iz daljine - ogorčena je meštanka Patkovca.

Osumnjičeni se terete da su od 12. septembra do 1. novembra prošle godine priredili pravi užas konobarici i njenoj porodici. A ideja je krenula od njenog bivšeg poslodavca, 37-godišnjeg ugostitelja, koji je za utvrđeni carinski prekršaj u lokalu, odlučio da tereti upravo bivšu radnicu. Kako saznaje "Jutarnji", ona je s drugim kolegom bila u lokalu, dok su u kontrolu došli radnici Carinske uprave. Naručili su svoju turu pića, a konobar im nije doneo izdati račun na sto. Usledila je, između ostalog, kazna od 56.000 kuna za koju je vlasnik lokala smatrao da treba da bude plaćena od strane radnice.

S obzirom na to da ona više nije radila u lokalu nakon toga, ugostitelj je odlučio da od nje silom naplati novac za kaznu, pa je angažovao prijatelje da nesretnu konobaricu zastrašuju.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    19. januar 2020 | 21:40

    Kakvi dripci. Nadam se da ce policija da im prebroji kosti.

  • Zeka Peka

    19. januar 2020 | 22:03

    USTASE!!!! Zna se koji su monstrumi i na sta su sve spremni. Satkani od zlobe

  • Zoja

    19. januar 2020 | 23:06

    Bogami ga moj muž ne bi ostavio čitavog. Zapamtio bi sve što se treba zapamtiti u takvom divljačkom ponašanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA