• 6

Svedoci o doktoru koji je zlostavljao pacijenta: Grizao ga po telu i polnom organu, ljubio u usta

- Stajao je iznad pacijenta, svojom rukom držeći njegovu glavu. Ljubio ga je u usta - rekao je kolega osumnjičenog načelnika

  • 6

O seksualnom zlostavljanju pacijenta na Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci svoje iskaze su, pored medicinskih radnika sa Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje, dali i bliski članovi porodice, ali i pacijent koji je bio žrtva, saznaje Srpska info.

Supruga pacijenta je u svom šokantnom iskazu pred istražiocima navela da je sa svojim mužem razgovarala 19. januara, nakon što mu je izvađena "kanila", te da je poseti u više navrata prisustvovao i doktor Darko Golić.

Ona je ispričala da je prilikom ulaska Golića u sobu osetila promenu u ponašanju svog supruga, odnosno vidnu uznemirenost.

- U jednom trenutku ostala sam sama sa suprugom, kada se začuo glas doktora Golića u hodniku. Tada se suprug uplašio i rekao: "Joj, doktor". Upitala sam ga šta je bilo i koga se uplašio, na šta joj je suprug uzvratio riječima "Doktora, jer me dira", a na pitanje gde, odgovorio je "Svuda" - ispričala je supruga pacijenta.

Dodala je i da je Golić u više navrata poljubio njenog muža dok je bila u "šok sobi", što joj je, kako je rekla, bilo neprirodno.

- Jednom ga je poljubio u ivicu usta govoreći: "Ko je tebe spasio". Zatim se obraćao rečima: "Ko je s tobom celu noć" - ispričala je supruga žrtve seksualnog zlostavljanja.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka vodi istragu protiv osumnjičenog Darka Golića, načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje na UKC RS, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo "obljuba nad nemoćnim licem". Krivično delo tužilaštvo će, pored materijalnih dokaza, potkrepiti i izjavama 12 svedoka.

Prema istražnoj dokumentaciji, u koju je Srpskainfo imao uvid, Golić je krivično delo počinio 19. januara ove godine u vremenskom periodu između 19 i 22 sata u prostorijama UKC Republike Srpske, Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje.

Kolege svedočile protiv doktora

Zaposleni medicinski radnici su otkrili detalje onoga šta su videli kritične večeri tokom dežurstva.

Ispričali su da je pacijent bio u toliko teškom stanju i da je pravo malo čudo što se uspeo u potpunosti oporaviti nakon 50 dana kome u kojoj se nalazio zbog teških povreda vitalnih organa.

- Imao je male šanse da preživi, ali poslednjih dana su mu se popravile motoričke funkcije. Ipak, i dalje ne može sam da funkcioniše. Takvi pacijenti na odeljenju su fiksirani na način da su im ruke vezane kako bi se sprečilo samopovređivanje. Na kraju smene, zajedno sa ostalim kolegama iz prve smene i kolegama koji su došli u drugu smenu, krenuli smo u redovan obilazak pacijenata u takozvanoj šok sobi - navodi u svedočenju jedna od medicinskih sestara.

- Prilikom ulaska u izolovanu "šok sobu", u kojoj se nalazio pacijent u nameri da mu svi zajedno poželimo brz oporavak, jer je bio u teškom fizičkom stanju, a prethodnog dana probudio se iz kome i počeo da komunicira, u njoj se već nalazio dežurni lekar, doktor Golić. Stajao je iznad pacijenta, svojom rukom držeći njegovu glavu. Ljubio ga je u usta - navodi se u svjedočenju.

U tom trenutku Golić je svoje kolege samo pogledao i mirno nastavio da ljubi pacijenta. Svi su ubrzo izašli iz sobe i obavestili glavnu sestru, kako bi ona dalje obavestila nadležne.

Drugi svedoci, osim što su potvrdili izjavu o ljubljenju, potvrdili su i da su, u vreme kada je doktor Golić, na vlastito insistiranje, ostajao sam s pacijentom u šok sobi kritične večeri, vitalni parametri pacijenta, koji su bili posmatrani na izdvojenom monitoru, otkrivali da je muškarac jako uznemiren.

Svedok koji je pacijenta obišao oko 20 sati kritičnog dana ispričala je da je pacijent u razgovoru pričao kako ga je Golić grizao po telu, nakon čega je primetila krvave tragove na krevetu i pacijentovom polnom organu.

Ove povrede pacijent nije sebi mogao naneti, jer je bio vezan.

Drugi svedok, koji je kritične večeri ušao oko 21.30, ispričao je da je pokušao pacijentu uključiti infuziju, ali da je za njim odmah ušao doktor Golić i zatražio da napusti sobi, jer će on (Golić) paziti na pacijenta.

Osnovni sud u Banjaluci odredio je juče jednomesečni pritvor Darku Goliću, načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS. Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svedoke, ali i ponavljanja krivičnog dela.

Advokat Jevto Janković kratko je izjavio da su sud i tužilaštvo centri političke moći u Srpskoj.

Video: Potresna ispovest zlostavljane Snežane Bojić i njenog oca: Jutka nam je bio prijatelj!

(Telegraf.rs/ Srpska info)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    Ovo je sve nelogicno. Jer, kakvi su to ljudi, ako vide da doktor ljubi pacijenta u usta i oni ne reaguju?! Pa onda su isti kao i taj doktor, ako je to uradio?! Sve je nelogicno, sve! Ali, ako je istina, svi snose odgovornost, bez pogovora!!!

  • Miloje

    Ma davao čoveku veštačko disanje... usta na usta...

  • Z

    Lično meni je pričala doktorka iz kliničnog centra da su uhvatili doktora koji seksualno zlostavlja šlogirane pacijente pre dvadesetak godina da bi zataškali poslali su ga u penziju tako da me ne iznenadjuje mnogo toga je bilo i biće ali treba takve prijaviti niko nezna na šta su sve spemni

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima