≫ 

Tuga: Majka koja je ostavila bebu u Derventi ima još jedno dete od tri godine

Bebu ostavljenu u haustoru jedne zgrade u Derventi pronašla je Mirjana Jevtić, čistačica obližnjeg kafića

  • 4
Beba u pletenoj korpi Foto: Shutterstock

Čistačica jednog kafića pronašla je jutros u haustoru zgrade u Derventi dečaka starog samo mesec dana, a policija je nedugo zatim pronašla majku, za koju se sumnja da je ostavila mališana.

Direktorka Centra za socijalni rad Maja Popović izjavila je za "Srpskuinfo" da ona nije bila njihova štićenica, i istakla da je samo primala dečji dodatak. Ona je pojasnila da je reč o ženi koja je samohrana majka i koja već ima dete od tri godine.

Kada je rođena ova beba, pre oko dva meseca, ona je upisana u rodni list kao samohrana majka – istakla je Popovićeva.

Iako se pojavila informacija da je reč o osobi sa posebnim potrebama, Popovićeva je rekla za Srpskainfo da ona ima urođene određene telesne smetnje, ali da to nije uticalo na njene roditeljske sposobnosti.

"Htela sam da je uzmem, ali sam se uplašila"

Čistačica obližnjeg kafića Mirjana Jevtić, koja je našla dečaka, istakla je da je beba pronađena oko 5.20 časova.

- Kada sam došla na posao, u prolazu zgrade koji se nalazi u blizini kafića ugledala sam korpu za bebe sa ručkama. U prvi mah pomislila sam da su se deca igrala i ostavila je u prolazu. Međutim, kada sam izašla iz kafića, čula sam plač deteta - ispričala je Jevtićeva i dodala da je prišla korpi i ugledala bebu koja je bila pokrivena ćebićima.

- Htela sam da je uzmem, ali sam se plašila. Bilo je jezivo. Čekala sam da dođe policija - kazala je za "Nezavisne" Jevtićeva.

Ona je rekla da su policajci odmah uzeli bebu i odvezli je u Hitnu pomoć. Nakon što je u policiji dala izjavu, Jevtićeva se vratila na posao.

Dečak je dobro zdravlja

Miroslav Jović, šef Službe pedijatrije u dobojskoj bolnici „Sveti apostol Luka“, izjavio je za „Nezavisne“ da je dečak starosti oko mesec dana.

- Dečak je dobrog opšteg zdravstvenog stanja, nije pothranjen, niti promrzao i težak je oko 3,5 kilograma - rekao je Jović.

Prema njegovim rečima, dečak se nalazi na Odeljenju pedijatrije, gde će se o njemu brinuti do odluke nadležnog Centra za socijalni rad u Derventi.

Video: Policajci spasili bebu koju je majka monstrum stavila u kesu i bacila

(Telegraf.rs/Srpskainfo/Nezavisne)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvija

    24. januar 2020 | 15:04

    Majka dvoje maloletne dece ,nije ona majka ,ni zivotinje neostavljaju svoja mladucenta po ulicamaGlupaca radja decu ulici,jednom napravis gresku a zasto drugi put,znas li glupaco sta je doktor,sta su pilule za zastitu protiv trudnoce ili cekas da te ozene ti muskarci,dugo ces cekati oni imaju mozga isto kao i ti

  • Viki

    24. januar 2020 | 15:54

    Sad ce naci staratelje i njima platiti a nece majci pomoci da gaji decu. Zena sigurno nema od cega da ih prehrani i nema kome da ih ostavi dok radi. Nema prava niko da sudi. Sigurno ga je teskog srca ostavila. Da nije, udavila bi ga i negde zakopala.

  • Djuka

    24. januar 2020 | 20:06

    Sveto Pismo kaze : "Ko je od Vas bez grijeha neka prvi baci kamen na nju."

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA