• 0

Milanović najpopularniji hrvatski političar: Bandić gubi podršku

Pre pet godina i pobede sličan rejting kod birača imala je i Kolinda Grabar-Kitarovic o kojoj je te 2015. pozitivan utisak imalo 52 odsto ispitanika. Ali je zato 2010., kada je pobedio, Ivo Josipović imao podršku od čak 72 odsto

  • 0

Izabrani predsednik Hrvatske Zoran Milanović na početku ove godine zauzeo je i mesto najpopularnijeg političara, pokazuje istraživanje koje je sprovela agencija IPSOP i po kome o njemu pozitivan utisak ima 51 odsto ispitanika, a negativan 41 procenat.

Milanovića pozitivnim smatra 87 procenata SDP-ovih birača, ali i 27 posto birača HDZ-a, prenosi hrvatski Index.

Pre pet godina i pobede sličan rejting kod birača imala je i Kolinda Grabar-Kitarovic o kojoj je te 2015. pozitivan utisak imalo 52 odsto ispitanika. Ali je zato 2010., kada je pobedio, Ivo Josipović imao podršku od čak 72 odsto.

Kolinda Grabar-Kitarović funkciju napušta s podrškom od 45 posto građana, dok 48 odsto ispitanika o njoj ima negativno mišljenje.

Kolinda Grabar Kitarović, izbori Hrvatska, izbori u Hrvatskoj

Foto: Tanjug/AP

Andrej Plenković popravio je rejting i sada o njemu pozitivan utisak ima 41 posto ispitanika, a negativan njih 52 posto.

O Boži Petrovu 39 odsto građana misli pozitivno, a njih 46 posto negativno, a Davoru Bernardiću pozitivan utisak ima 33 posto, a negativan njih 52 posto.

Milan Bandić pak gubi podršku i sada o njemu pozitivno mišljenje ima 24 posto građana, a negativno 69 procenata.

Prema istrazivanju, 2020. godina donosi oporavak optimizma i sada 28 posto gradana misli da zemlja ide u dobrom smeru, što je jedan od najboljih rezultata poslednjih godina. Ali i dalje 63 posto građana misli da ide u lošem smeru.

Vladinu politiku sada podržava 31 posto gradana, što je jedan od boljih rezultata poslednjih godina, ali i dalje 60 posto građana ne podržava poteze Banskih dvora.

Redovno ispitivanje javnopg mnjenja urađeno je na uzorku od 985 gradana od 1. do 20. januara, a objavila ga je Nova TV.

Video: Slavlje u štabu Zorana Milanovića, Hrvatska ima novog predsednika

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima