Drama blizu granice sa Srbijom: Pas tragač spasao trudnicu zatrpanu pod kukuruzom

Posle temeljnog pretresa teretnog voza, policijski službenici su obavili i dodatan pregled vagona koristeći policijskog psa Lorda, saopštila je policija

  • 3
Pas Lord, pas

Foto: https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/

Policija u Vukovaru pravovremeno je reagovala u incidentu na železničkoj stanici u Tovarniku, pošto su pripadnici te službe posle kontrole teretnog vagona spasila život trudnice i njenog supruga, koji nisu državljani Hrvatske.

- Posle temeljnog pretresa teretnog voza, policijski službenici su obavili i dodatan pregled vagona koristeći policijskog psa Lorda. Lord je reagovao na vagon u kom je bio smešten rasuti kukuruz... vagon je bio otvoren, te su policijski službenici iz kukuruza izvukli dve osobe, trudnicu i njenog supruga - stoji u saopštenju policije koji se tiče incidenta od 29. januara.

Pas Lord, pas

Foto: https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/

Kako se navodi, žena se nalazila u besvesnom stanju, jedva opipljivog pulsa, dok se muškarac nalazio u nešto boljem stanju.

- Pravovremena pružena prva pomoć koju su policijski službenici ukazali trudnici pokazala se presudnom za stabilizovanje njenog stanja i kasnijeg lečenja u Opštoj županijskoj bolnici u Vukovaru - piše u objavi za medije.

Posle zbrinjavanja trudnice, a potom i provere zdravstvenog stanja njenog supruga, policijski službenici su daljim proverama utvrdili kako se radi o državljanima Palestine koji su na nezakonit način ušli u Hrvatsku. Muškarac je smešten u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku, a "policijski službenici mu kontinuirano prenose nove informacije o zdravstvenom stanju supruge i bebe".

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    31. januar 2020 | 18:19

    Тај исти воз је прешао државну границу РС пре него је стигао у Товарник али у Шиду на граничном прелазу нема ни бесна кера а камоли службени пас.

  • Гаргамел

    31. januar 2020 | 18:18

    О пажњи полицајаца РХ се навелико пише ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA