≫ 

David bi, da je živ, proslavio 23. rođendan: Poruke sa mesta gde je ubijen, ka nebu letela srca

Članovi grupe "Pravda za Davida" su sinoć pustili 23 lampiona u obliku srca

  • 9
David Dragicevic Foto: Facebook/PRAVDA ZA DAVIDA/Davor Dragičević

Članovi grupe "Pravda za Davida" i Banjalučani okupili su se juče kod Davidovog srca na ušću Crkvene u Vrbas kako bi odali počast stradalom mladiću Davidu Dragičeviću, čije okolnosti smrti nisu rasvetljene ni nakon gotovo dve godine od stradanja. Ispred porodične kuće mladića, građani su u miru otpevali Davidovu pesmu "Klinac u getu" uz poznati poklič "Pravda za Davida, pravda za svu našu decu". Okupljanje građana organizovano je povodom obeležavanja 23. rođendana Davida Dragičevića.

Članovi ove grupe su sinoć pustili 23 lampiona u obliku srca, kod kuće porodice Dragičević, kako bi obeležili Davidov rođenda, prenela je agencija Anadolu. Za vreme okupljanja postavljen je i video-bim na kojem su bile poruke "Pravda za Davida" i "Ko je ubio Davida?". Okupljeni su, kao i ranije sa podignutim pesnicama pevali pesmu "Klinac u getu".

Prazna kuća

- Ispred prazne kuće Dragičevića šaljemo jasno poruku, mi se svakodnevno okupljamo, ali danas je poseban dan, dan kada bi David, da je živ, slavio svoj 23. rođendan. Nažalost, ovo je druga godina kako ne slavi svoj rođendan, kuća iza nas je prazna - rekao je Ozren Perduv, član grupe "Pravda za Davida" i dodao da su tu kuću ispraznili pojedinci iz "institucija koji sebi daju za pravo da zataškavaju zločin".

David Dragičević (21) je nestao 18. marta 2018. godine u Banjaluci, a njegovo telo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bežao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu reku iste noći kada je i nestao.

Od 26. marta 2018. godine roditelji mladića i grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci organizovali su okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu. Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra 2018. godine. Sanduk sa Davidovim telom je prošle godine prenet u Austriju, gde je sahranjen.

Video: Davidova majka postavlja pitanja policajcu, ovaj ćuti

Video: Žena na kolenima moli kordon policije

(Telegraf.rs / Izvor: Oslobođenje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    1. februar 2020 | 11:18

    Bio bi ziv da se nije drogirao i krao, da su ga vaspitali kako treba, da su se brinuli o njemu kad je trebalo, a ne da ga majka ostavi u tinejdzerskim godinama zbog drugog muskarca, a posle je imala vremena za proteste i intervjue... kad je njemu trebala nije bila tu, otac morao da radi i izdrzava ih i eto

  • Grunf

    1. februar 2020 | 12:34

    A da je Tutankamon živ danas bi imao 5000 godina.

  • Ax

    1. februar 2020 | 12:21

    Nesrećan momak i velika je šteta što je otišao tako mlad. Samo što je tužno što su roditelji od njegove smrti napravili reality.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA