Crna Gora kopa rovove na granici sa Srbijom: "Sve se radi u skladu sa sporazumom dve države"

Crnogorska vlada oglasila se nakon vesti da se "po nalogu policije" kopaju kanali kako bi se navodno "sprečio dolazak vernika iz Srbije na litije"

  • 19

Kopanje kanala, odnosno zaprečavanju tzv. divljih prelaza na državnoj granici sa Srbijom, izvodi se u skladu sa sporazumom i predviđenom dinamikom koju su usaglasile dve države, saopšteno je danas iz Vlade Crne Gore.

Tim saopštenjem Vlada Crne Gore reagovala je na, kako ističe, lažne tvrdnje nekih medija da je proteklih dana počelo "po nalogu policije" kopanje kanala na granici sa Srbijom, kako bi se navodno "sprečio dolazak vernika iz Srbije na litije".

- Dve države su usaglasile i dinamiku zaprečavanja puteva pogodnih za nezakonit prelazak državne granice. Na sastanku održanom u Podgorici 19. marta 2019. godine konstatovano je da su rukovodioci graničnih policija obeju država potpisali elaborat, kojim je, kako je konstatovano na sastanku međudržavne Mešovite komisije zadužene za praćenje sprovođenja odredaba sporazuma, predviđeno zatvaranje 29 putnih pravaca i 30 tačaka i to 16 u Republici Srbiji i 14 u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju crnogorske vlade.

Kako se napominje, radovi na zaprečavanju puteva pogodnih za nezakonit prelazak granice izvode se sa crnogorske strane u skladu sa zaključima Mešovite komisije i u skladu sa ranije preduzetim pripremama.

Vlada Crne Gore ističe da su svi granični prelazi između Crne Gore i Srbije otvoreni i da se na njima saobraćaj odvija bez smetnji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    1. februar 2020 | 21:33

    Milo nesrećo, ovo ti uspjet neće da posvađaš dva oka. Šiptari se kao hijene vrte ali će gladni ostat. Milo idi sam, to ti poručuju svi SRBI I CRNOGORCI

  • Milan

    1. februar 2020 | 21:22

    Neznam ko i dali stvarno kopa ali ako je istina onda je Milu dosao kraj Ja sam Srbin i po krvi i po veri i po cemu god hocete A moja braca iz Crne Gore mogu da racunaju na mene kad god i u cemu god Nema tog kanala ili rova koji moze da me rastavi od moje brace... Moze Milo da kopa sta hoce, Volimo vas braco nasa po krvi i veri Crna Goro Srpska grudo i ponosu nas Vi a mi to je isto...

  • Crna Gora, ali ne Milova

    1. februar 2020 | 21:07

    Milo je za vrijeme svoje vladavine udario na dvije svetinje, a to su: crkva i Kosovo. Mislim da mu to neće na dobro izaći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA