• 0

Detalji otmice unuke iz Splita koju je organizovala baka: "Upali su žene i muškarac s fantomkama"

Plan je, naime, bio da po devojke nakon otmice dođe ujak 19-godišnjakinje i "spasi" ih, kako bi unuka shvatila sve opasnosti koje vrebaju u "belom svetu"

  • 0

- To je ličilo na pravu otmicu. U stan su nam upale dve žene i jedan muškarac s fantomkama. U rukama su držali pištolje, a jedan od otmičara imao je elektrošoker - ispričale su tri otete devojke nakon što su dovezene u policiju posle otmice na splitskim Mejama.

Devojke je sa zavezanim rukama pronašao čuvar u kamenolomu Križice kod Dicma, gde su ostavljene nakon dvo i po satne torture. Tada nisu znale da su pištolji plastični niti da elektrošoker neće biti upotrebljen pa je logično da su se prepale, a 19-godišnjakinja je bila šokirana kad je saznala da je otmicu organizovala njena baka, koja je smatrala da joj je unuka upala u loše društvo.

Plan je, naime, bio da po devojke nakon otmice dođe ujak 19-godišnjakinje i "spasi" ih, kako bi unuka shvatila sve opasnosti koje vrebaju u "belom svetu".

Baka je u policiji rekla da osim 24-godišnjakinje, koja joj je dobra poznanica, ne zna nikoga od otmičara, pa ni policajku, i da nakon svega nije odustala od borbe da unuku izvede na pravi put.

Unuka je baku zadnji put videla na ispitivanju u policiji i bila je besna na nju. Baka je zahvalila policajcima na razumevanju njene situacije i na korektnosti tokom obrade, s obzirom na to da nije privedena u tužilaštvo, kao ni ljudi koje je angažovala njena 24-godišnja prijateljica.

Kako je bakina prijateljica došla do 44-godišnje policajke, još uvek je nepoznato. Policajka, koja je bila deo otmičarskog tima, radi u PP Senj, majka je dvoje dece i njene kolege ne mogu da veruju da je istina sve što čitaju o njoj. Otmičari su u Šibeniku unajmili kombi kojim su krenuli u Split, u Mihanovićevu ulicu, gde su 19-godišnjakinja i njena godinu dana starija prijateljica unajmile stan.

Baka otmičarka trebalo je da otputuje na hodočašće u Izrael, uplatila je aranžman i preuzela avionsku kartu za Svetu zemlju, ali su je događaji oko unuke koje je sama inicirala sprečili da ode na put. Umesto u Izrael, mogla je da ode u zatvor na Bilicama.

Roditelji devojke žive u Nemačkoj i ona je nakon otmice bila u kontaktu sa svojim tatom, bakinim sinom, ali ne i s bakom.

Valjda će je ljutnja proći, a i baka će morati pronaći neke blaže metode odgajanja unuke.

Video: Malčanski berberin viđen u svom selu, u ovoj štali je proveo noć?

(Telegraf.rs/Slobodnadalmacija.hr)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima