≫ 

Gađao zoljom zgradu u Banjaluci: Radić osuđen na dve godine

Sudija Dalibor Kordić je rekao da je ključni dokaz bio pronalazak DNK tragova, a koji su pronađeni na zolji i poklapaju sa osuđenim Radićem

  • 4

Aleksandar Radić (44) iz Čelinca osuđen je na dve godine zbog raketnog napada na zgradu koncerna “Agram” 30. marta 2018. godine u Banjaluci. Prvostepenu presudu izrekao mu je Osnovni sud u ovom gradu. Krivim je proglašen po optužnici koja ga je teretila za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, piše "Srpskainfo".

Radić je ranije bio optužen za terorizam, ali je to odbačeno. Sudija Dalibor Kordić je rekao da je ključni dokaz bio pronalazak DNK tragova, a koji su pronađeni na zolji i poklapaju sa osuđenim Radićem.

U optužnici se navodi da je Radić 30. marta 2018. godine oko 23.40 sati u Bulevaru srpske vojske ispalio projektil iz “zolje” na objekat "Agrama". U tom trenutku u zgradi se nalazio radnik D.D, zaposlen na poslovima osiguranja.

Raketa je pogodila deveti sprat zgrade gde su smeštene poslovne prostorije jednog društva za osiguranje, te je eksplodirala, probila prozor na zgradi i završila putanju u plafonu kancelarije.

- Zbog projektila izazvana je opasnost po život oštećenog D.D. i prouzrokovana materijalna šteta u iznosu od 29.129 KM (1.266.408 dinara) - navedeno je u optužnici.

U optužnici se dodaje da je Radić posle toga, u ulici Frana Supila kod broja 8, odbacio prazan lanser navedenog ručnog raketnog bacača i udaljio se u nepoznatom pravcu. Kada je u pitanju drugo krivično delo koje mu se stavlja na teret, ističe se da je u toku 2018. godine, do dana kritičnog događaja nedozvoljeno držao “zolju”, čije nabavljanje, prodaja, nošenje ili držanje građanima nije dozvoljeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    11. februar 2020 | 13:58

    Terorista samo dve godine sramota a onaj Jasarevic puca na americku ambasadu dobi 20 godina kako je to providno

  • BN 1

    11. februar 2020 | 13:46

    Pogodio je lepo cilj ali nije nikog povredio,malu mu nagradu dali za takav uspeh.

  • Auuu

    11. februar 2020 | 13:38

    Ja dobio cetiri za otigjivanje vozila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA