Ognjen i Miloš pre nedelju dana krenuli pešice iz Beograda: Stigli su u Crnu Goru, da brane svetinje

Njihov cilj je da prisustvovuju molitvenom hodu i litiji 23. februara u Podgorici

  • 15
Pešačenje od Beograda do Podgorice Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Grupa mladića, koja je iz Beograda pre nedelju dana krenula pešice do Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, ušla je danas u Crnu Goru.

Kako je na Fejsbuku objavio lider opozicione crnogorske Prave Crne Gore, Marko Milačić, oni su prešli granicu na prelazu Jabuka.

U pitanju su dvojica mladića iz Podgorice, Ognjen Maraš i Miloš Ajković, koji su 11. februara krenuli su sa platoa kod Hrama Svetog Save u litiju dugu 500 kilometara do Podgorice. Njima su se naknadno priključila još dvojica mladića iz Srbije.

Pred polazak iz Beograda, oni su rekli da to čine u želji da ličnim primerom pokažu spremnost da "u duhu pravoslavlja, mirom, slogom i dostojanstvom, brane svetinje".

Milačić je tada rekao da će mladi momci svojim činom ispisati istoriju, u danima i nedeljama kada, kako je kazao, Crna Gora ispisuje istoriju "u borbi za slobodu i odbranu svetinja".

Njihov cilj je da prisustvovuju molitvenom hodu i litiji 23. februara u glavnom gradu Crne Gore.

Video: Litije širom Crne Gore: Podgoricom šeta više hiljada ljudi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan s

    18. februar 2020 | 19:02

    Pa uzeli godišnji verovatno.

  • Kalimero

    18. februar 2020 | 22:40

    Molim crkvenjake i vernike da ne uvlače Srbe u sukobe. Nismo svi Srbi religiozni i crkve i manastire ne smatramo svi svetinjama. Za mene su mir i dobrosusedski odnosi svetinje a ne crkvena imovina.

  • Montenegro

    18. februar 2020 | 20:01

    “lider opozicione crnogorske Prave Crne Gore, Marko Milačić,”, vanparlamentarne partije sa 2,8 % podrške. Statistička greška ima više glasova!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA