≫ 

Usred februara: Gasili požar na Braču pa naleteli na poskoka koji proždire miša

Vatrogasci su životinji prekinuli obrok

  • 3

Brčki vatrogasci u ponedeljak su gasili požar koji je izbio u predelu Čisti brig, istočno od Bola. U gašenju je učestvovalo 25 vatrogasaca sa osam vozila. Na lice mesta stigli su i vatrogasci iz Supetra. Oni su tokom akcije gašenja naišli na poskoka, kog nije baš uobičajeno videti u ovo doba godine.

Fotografije su objavili na Fejsbuku.

- Svašta vatrogasac na terenu vidi... Evo recimo prilikom gašenja ovog poslednjeg požara u Bolu naletesmo na poskoka (lat. Vipera ammodytes), najopasniju i najotrovniju evropsku zmiju iz porodice ljutica. Naši vatrogasci su je prilikom obilaska ruba požarišta prekinuli u poslepodnevnoj užini (na meniju je bio običan domaći miš), pa sva nezadovoljna i gladna brzinom munje otpuzala u kamenjar - napisali su.

Inače, požar je u međuvremenu ugašen, a o svemu je obaveštena i Policijska stanica u Supteru. Uzorci tek treba da budu utvrđeni, ali se pretposavlja da je u pitanju ljudska nepažnja. Izgorelo je nisko rastinje na površini 50x100 metara.

Video: Stravičan požar u Nju Džerziju: Vetar oduvao plamen, gorele zgrade s obe strane ulice

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA