≫ 

Detaljna ruta kokaina koji je od Kolumbije stigao u skopsko selo: Preko Bara i Albanije u Makedoniju

Detalji ove ogromne zaplene još nisu poznati

  • 4

U zajedničkoj akciji policija Italije, Severne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine zaplenjeno je 1.300 kilograma najčistijeg kokaina, vrednosti oko 50 miliona evra.

Detalji ove ogromne zaplene još nisu poznati, posebno krajnja destinacija. Ono što jeste izvesno, to je da su crnogorske bezbednosne službe dobile informaciju od nekoliko stranih policija da će u Bar stići pošiljka sa više od tone kokaina, i ta pošiljka je propuštena kako bi se identifikovali svi krijumčari.

Crnogorska policija, uviđaj Crnogorska policija Foto-ilustracija: E-Stock.us/Petar Jovanović

Zatim je kokain iz Bara prebačen prvo u Albaniju, a potom je deo pošiljke stigao u selo blizu Skoplja.

Makedonska policija je u kamionu koji je prevozio banane pronašla kilogram kokaina, a ostatak je završio u Italiji, piše Pink.

Makedonski ministar policije tim povodom oglasio se na Fejsbuku.

- U pitanju je 1,3 tone kokaina. Ne mogu da iznosim detalje jer postoje sumnje da su i visoki zvaničnici MUP sarađivali sa kriminalnim strukturama – naveo je makedonski ministar.

Za sada je potvrđeno da je u pitanju međunarodna kriminalna grupa poznata od ranije, koja je neposredno povezana sa kartelom u Kolumbiji. Ipak, još nije poznato zbog čega je kokain išao rutom koja nije uobičajena za švercere.

Makedonska policija Makedonska policija Foto: Wikipedia/Dickelbers

- Tradicionalno, kada je jedna ruta „provaljena“, šverceri traže drugu. Verovatno je da se i ovde radilo o „provali“ ili dojavi. S obzirom na saradnju policija, moguće je da je droga praćena od „izvora“, a sačekana je tamo gde je policiji bilo najzgodnije – ocenjuje za Pink.rs kriminolog Zlatko Nikolić.

U ovoj akciji uhapšeno je više osoba, a među njima i vlasnik skopske firme koja se bavi uvozom južnog voća.

Policajci su zaplenom 1,3 tone kokaina bez dileme obavili sjajan posao, mada u svetskim okvirima to i ne deluje toliko zadivljujuće kada se, recimo, uporedi sa prošlonedeljnom zaplenom šest tona kokaina u Latinskoj Americi, ili kada je pre osam meseci u SAD policija našla 16 tona kokaina na jednom brodu u Filadelfiji.

Video: Srbija izručila Australijanca osumnjičenog za šverc 1,28 tona kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA