Objavljen identitet Crnogoraca koji su pali u Venecueli zbog šverca 5 tona kokaina

Akciju hapšenja u vodama Venecuele na brodu "Aresa" inicirala je crnogorska policija, koja je više meseci pratila kriminalnu grupu

  • 4
Brod kokain Venecuela

Foto: MUP Crne Gore

Četiri crnogorska državljanina uhapšena su u akciji policije u kojoj je zaplenjeno više od pet tona kokaina.

Na brodu "Aressa" uhapšeni su Kotorani Vasko Radonjić (50), Nikola Markić (29), Mihajlo Đorđević (58) i Cetinjanin Dragoljub Živković (67), pišu Vijesti.

Akciju hapšenja u vodama Venecuele na brodu "Aresa" inicirala je crnogorska policija, koja je više meseci pratila kriminalnu grupu.

Brod na kom je zaplenjeno više od tonu kokaina plovio je pod zastavom Kameruna. Španski mediji prenose da je isplovio početkom februara iz Surinama, "svraćao" u luku Guaranao u Venecueli i zaputio se ka solunskoj luci.

Brod je presretnut u međunarodnim vodama, a nakon što je međunarodni tim policajaca pronašao kokain, uhapšeno je sedam osoba, među kojima je i kapetan broda.

- Postupajući po informacijama koje je Uprava policije Crne Gore uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu „Aressa“ za sada zaplenjeno više od jedne tone kokaina. Brod “Aressa” je lociran i opsereviran celom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain “ubačen” na “Aressu” Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku - saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore, prenose "Vijesti".

Video: Obalska straža skače na podmornicu u pokretu punu kokaina u neverovatnom snimku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA