Dečaka iz Banjaluke testirali na korona virus: "Tata me je vodio, kažu da sam zdrav"

Roditelji đaka koji pohađaju OŠ "Branko Ćopić" strahuju za svoje mališane nakon što je otkriveno da je jedan dečak koji ide u tu školu zaražen korona virusom

  • 0
Banjaluka Foto: Facebook/Grad Banja Luka

U Republici Srpskoj danas su registrovana dva slučaja korona virusa. Zaraženi su otac i sin. Otac je bio na radu u Italiji i po dolasku kući virus je preneo sinu koji pohađa OŠ "Branko Ćopić" u Banjaluci.

Škola je odmah nakon što je otkriveno da je dečak oboleo zatvorena i izvršena je njena dezinfekcija, dok je naloženo testiranje đaka na opasan virus koji je odneo više od 3.200 života.

Roditelji su zabrinuti zbog svega što se događa i samo se nadaju da se virus neće širiti.

Ispred škole, ekipa Srpskainfo, zatekla je zabrinutog oca koji kaže da je uplašen, ali da veruje da će nadležne institucije da odrade svoj posao.

- Nemojte me, molim vas, slikati ni ime spominjati. Bavim se javnim poslom i nije mi sad do toga. Naravno da smo svi mi, čija deca idu u ovu školu, u strahu i nije nam svejedno – rekao je otac dečaka koji pohađa sedmi razred.

On kaže da je dezinfekcija škole urađena.

- Pokušao sam i da saznam koji razred ide dečak koji je zaražen korona virusom, ali u školi to nisu želeli da kažu. Razumem ih, ali moraju i oni da razumeju sve nas roditelje i našu brigu. I sama deca su uplašena. Nadam se samo da će se ovaj zaraženi dečak i njegov otac brzo oporaviti i da se virus neće širiti – rekao je zabrinuti otac.

Jedan od dečaka koji ide u školu ‘”Branko Ćopić” kaže da je bio na pregledu.

- Sigurno je i da među nama đacima ima straha. Bio sam na pregledu na koji me je odveo otac, ali pregledom je utvrđeno da sam zdrav – priča đak petog razreda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA