≫ 

Preduzete mere u Banjaluci: Đaci i nastavnici u izolaciji 14 dana zbog korona virusa

Najkasnije do sutra ujutro rezultati testova na korona virus

  • 4
Banjaluka, OŠ Foto: Tanjug/AP

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će večeras ili najkasnije sutra ujutru imati rezulate testova na korona virus učenika i nastavnika OŠ “Branko Ćopić” Banjaluka.

- Ova deca ostaju u kućnoj izolaciji narednih 14 dana i molimo roditelje da poštuju izolacioni rok - rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković nakon sednice gradskog Štaba za vanredne situacije, na kojem su utvrđene mere povodom potvrđena prva dva slučaja obolelih od korona virusa u Banjaluci.

Među obolelima je i učenik OŠ “Branko Ćopić” iz Banjaluka.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović je rekla da je do 11.45 testirano više od 35 lica učenika i nastavnika škole "Branko Ćopić" i da se čekaju rezulatati.

Uputila je apel građanima da ne podležu panici.

- Oprez je neophodan, ali panika nepotrebna – navela je ona.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da su pored škole Branko Ćopić dezinfikivani i drugi objekti za koje je utvrđeno da je došlo do prvog kontakta.

- Naložene su i dodatne mere higijene u javnom prevozu - rekao je on, prenosi Srpskainfo.

Naveo je da je na sastanku Štaba zaključeno da u ovom momentu nema potrebe za vanrednim merama kao sto je odlaganje manifestacije i zatvaranje škola.

- Pratićemo razvoj situacije a u skladu s tim odlučivati – naglasio je Radojičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    5. mart 2020 | 17:24

    A roditelji te dece? Jesu testirani i oni? I ko zna sa kime su oni bili u kontaktu? Za dve nedelje će se videti razmere zaraze!

  • mario

    6. mart 2020 | 00:34

    Bez panike samo pre ili kasnije stici ce 70-% popolucaije, treba se spremiti na to. Moraju se zastiti stariji i bolesni ljudi , i deca naravno ali deca za sad imamo pozitivne stvari za njih nije virus kako kazu toliko opasan na njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA