≫ 

Prodaje milicijski kombi iz vremena Jugoslavije: Korišćen za snimanje serije, '72. godište

Armis Mašić nije prvi vlasnik vozila, prethodno ga je kupio od bivšeg miliocionera iz Vareša, 2012. godine

  • 0

Armis Mašić osim što je direktor Muzeja Art kuća sevdaha veliki je ljubitelj starina. U svom dvorištu ima nekoliko starih automobila, ali i IMV-ov 1600 kombi iz sedamdesetih godina. Kombi je trenutno na prodaju.

Ovaj primerak vrlo retko možete videti kako i na izložbama oldtajmera, tako i na ulicama grada Sarajeva jer je ovaj kombi sedamdesetih godina koristila jugoslovenska milicija, piše Klix.ba.

Kombi je proizvodila Industrija motornih vozila Novo Mesto, a Mašić ga je kupio 2012. godine od bivšeg milicionera iz Vareša.

Sarajevo, kombi Foto: I. Š. Klix.ba

- Ja sam taj kombi kupio od jednog starog dede u Varešu. On je bio milicioner u bivšoj državi i verovatno je on taj kombi sačuvao iz tog vremena. Kasnije ga je prefarbao u crveno, verovatno da se ne bi videlo da je to milicijski kombi. Kasnije sam ga restaurirao i vratio u prvobitno stanje - rekao nam je Armis Mašić.

Ovaj raritet je 2017. godine korišćen za potrebe snimanja serije "Alija" i od tada Mašiću stoji ispred kuće. Budući da ga ne može koristiti za svakodnevne potrebe Mašić ga je odlučio prodati.

- Ja jako volim stara vozila, imam Zastavu 750, Golf 1, Golf 2, Audi 100 cc, motor APN 4 Tomos, motor Vespa Piagio na pedale i kombi Volkswagen T1. IMV-ov kombi je u voznom stanju i za njega posjedujem sva potrebna dokumenta. Odlučio sam ga prodati jer je višak u mom skromnom voznom parku - kazao je Mašić i dodao kako osim starih vozila skuplja i stare stvari koje su vezane za bosansku tradiciju.

Sarajevo, kombi Foto: I. Š. Klix.ba

Kombi koji Mašić prodaje je 1972. godište, a restauriran je u augustu 2019. godine. Na njemu su još uvek originalne sirene i rešetke, a umesto klupe koja je korišćena za prebacivanje zatvorenika, sada se nalaze sedišta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA