Detalji zločina u Bosiljevu: Siniša žrtvu vezao za drvo i silovao, prolaznike slagao zašto je u šumi

Kada je meštanin nabasao na Sinišu i pitao ga šta će u šumi, seksualni predator je rekao da ga je zavijao stomak, pa je morao da pronađe zaklon

  • 4
Silovanje, zlostavljanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Devojka (20) iz Nemačke, brutalno je silovana u Hrvatskoj, kada ju je napao višestruki silovatelj. Monstrumu i devojci koja je odlučila da na biciklu prođe pola Evrope, putevi su se ukrstili u četvrtak u mestu Skoblić Brdo, tri kilometra od Bosiljeva.

Zbog sumnje da je počinio ovaj stravičan zločin, policija je privela Sinišu A. (44), rodom iz Vrbovskog, koji odnedavno živi u selu Varoš Bosiljevski, na par kilometara od mesta zločina. Uhapšeni je pola svog života proveo po popravnim ustanovama i zatvorima, a bežeći od mračne prošlosti ili tražeći nove žrtve, s bratom se skrasio u ovom selu.

Kako prenosi Jutarnji.hr Siniša je radio u jednom poznatom restoranu na starom riječkom putu, čiji specijalitet jeste jagnjetina, koju je on obrađivao i pekao. Kažu da je dobar s nožem, uvek je barem jedan nosio sa sobom.

Mlada Nemica noć je provela u mestu Jarče Polje pokraj motela na samoj obali Dobre. Ljubazno je ujutro zamolila osoblje objekta da koristi njihov toalet, a onda je popila kafu, spakovala šator i na biciklu nastavila svoje putovanje.

Izabrala šumski put jer je lepši

Krenula je put Bosiljeva starim riječkom drumom, ali se nakon samo jednog kilometra spustila levo prema Vodenoj Dragi, želeći da ide dalje manje prometnim i mnogo lepšim seoskim putevima. Pored nje je prošlo belo dostavno vozilo bosiljevačkog restorana, pa se negde okrenulo i onda je prošlo u suprotnom smeru, a onda još jednom tako. Ona nije znala ko je to i zašto to radi, ali je jedan meštanin prepoznao vozilo, a po njemu i vozača. Prošlo mu je kroz glavu, pa ne ide valjda u krađu janjaca, ali je sam sebi odmahnuo rukom.

Devojka je vozila sporim, ali ujednačenim ritmom po putu punom uspona i padova. Izašla je iz krivine i čekao ju je novi uspon. Desno je bilo skretanje za Lovački dom LD Družac. S tog puta prema njoj se zaleteo nizak rastom, ali krupni Siniša, oborio je s bicikla i odvukao u šumu. Malo dalje je videla dostavno vozilo parkirano uz rub puta. Vukao ju je dalje šumskim putem. Njegovoj snazi nije mogla da se odupre, a vrisak  niko nije mogao da čuje.

Privezao ju je za drvo, a onda je počelo iživljavanje. Devojku je skinuo i silovao. Zapomagala je.

Nakon silovanja devojku i opljačkao

Nakon zlostavljanja Nemici je uzeo novac i dragocenosti koje je imala. Nije poznato da li se spremao na još strašniji zločin, ali navodno je tako nešto spomenuo i policiji kasnije na ispitivanju. Moguće da iza sebe nije želeo da ostavi tragove.

Kako god, onaj meštanin koji ga je ranije zapazio u vožnji došao je do njegovog vozila i pozvao ga, pitajući ga što radi tu. On se zbunio, odgovorio da ima crevnu virozu pa da je stao zbog nužde. Devojka je iskoristila situaciju i pobegla preko drugog izlaza iz šume, potražila pomoć i ubrzo se u slučaj uključila policija.

Policija, hapšenje, lisice Našli ga u restoranu gde je radio i stavili mu lisice na ruke Foto-ilustracija: Pixabay

Kako je monstrum uhapšen

Dok je devojka u bolnici primala lekarsku i psihološku pomoć, policija je došla na vrata bosiljevačkog restorana. Pitali su vlasnike za belo dostavno vozilo. Gazda je pogledao u Sinišu i rekao: “Ti si ga vozio, šta si radio?”

Siniša se ponašao hladnokrvno, ali nije uspeo da prevari policajce. Odmah je uhapšen a potom odveden na ispitivanje u tužilaštvo i na Županijski sud u Karlovcu, gde mu je određen pritvor do 30 dana. Devojka je u subotu vozom iz Duge Rese otišla za Zagreb, a potom kući. Onaj meštanin postao je važan svedok.

Meštani šokirani svirepim zločinom

Meštani Bosiljeva su u šoku, ponajviše roditelji devojčica koje su “njegovom” rutom svakodnevno pešačile u školu.

- Znao sam da je pre imao nekih problema, ali ko bi pomislio da će to da uradi. Pa bio je vredan dečko i uvek spreman da pomogne - rekao je za Jutarnji.hr jedan meštanin.

Iako svi znaju da je nekoliko godina radio za spomenuti restoran, brinući o nabavi jaganjaca i vožnji životinja na klanje, a onda i spremanje, vlasnik demantuje da je Siniša njegov zaposleni, a na pitanje kako je onda vozio njihovo dostavno vozilo, nije dat odgovor.

Silovao mladića iz popravnog doma?

Siniši ovo nije prvi zločin. Pre šest godina Jutarnji list je objavio ispovest Karlovčanina Sanjina K., koji je odrastao u domovima i koji je mladost proveo u zatvorima. Istupio je u javnost želeći da ukazaže na nasilje kom su štićenici takvih ustanova svakodnevno izloženi. U tinejdžerskoj dobi završio je u popravnom domu na Cresu.

- Tu je krenulo po zlu. Tu me silovao Siniša A., čovek s kojim ću se kasnije naći i u Turopolju i u Lepoglavi. On je i danas tamo na izdržavanju kazne - za silovanje. S njim i još jednim dečakom pobegao sam iz doma. U nekakvoj napuštenoj štali za ovce pronašao sam bajonet od puške M-48. Uzeo mi ga je. Poterao me je na sprat u kućici i prisilio me bajonetom. Prisilio je i drugog da skine gaće. Dok me silovao, ja sam njemu radio oralno. Bili smo isto godište, ali ja sam bio sitan, a on mi je držao bajonet uperen u leđa - ispričao je 2014. godine Sanjin za Jutarnji list..

Novi početak

Nakon izlaska iz ustanove Siniša A. je u rodnom Vrbovskom sejao strah i trepet nožem kojim je prisiljavao svoje žrtve na seksualne odnose. Iz tog razdoblja poznata su dva slučaja silovanja, za koja je bio osuđen na ukupno šest godina. Imao je prijave i za pokušaj ubistva i za imovinske delikte - krađe i razbojništva.

S odsluženja kazni opet se vratio u rodno Vrbovsko 2005. godine. Isto leto odselio se u Čavle nedaleko od Rijeke. Tamo je 2007. godine, u maju, oteo 15-godišnju devojčicu. Preteći joj skalpelom ugurao ju je u svoj automobil. Ruke joj je lisicama vezao za volan. Putem prema Grobniku izazvao je lakšu nesreću i sleteo sa puta. Devojčica je iskoristila njegovu neopreznost, izvukla nekako ruke iz lisica i pobegla. O događaju je obavestila majku, ona je pozvala policiju i Siniša je ubrzo uhapšen.

U to vreme na riječkom području imali su tri nerešena slučaja silovanja sa sličnim scenarijem. Ne zna se jesu li i kako su oni u međuvremenu rešeni.

Ovo delo je tokom ispitivanja poricao, ali ga je devojka prepoznala kao svog otmičara i on je 2009. godine ipak osuđen na četiri godine zatvora.

Nakon odležane i te kazne opet se vratio u Vrbovsko, pa se izgleda odlučio za novi početak u novom malom mestu i preselio se u Bosiljevo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👎👎👎👎👎

    9. mart 2020 | 15:30

    Za hrvate svaka rec.svaki komentar je suvisan..silovatelja na robiju dozivotnu.i kastraciu izvrsiti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA