≫ 

U Sloveniji otkriveni migranti sa simptomima korona virusa: Stigli rezultati testiranja

Policija je migrante otkrila nedaleko Ilirske Bistrice, a pokazivali su simptome bolesti i visoku temperaturu, pa su izolovani u centru za strance u Postojni

  • 3
Migranti Turska granica Foto: Tanjug/AP

Sedam migranata, koji su juče privedeni u Sloveniji nakon što su ilegalno ušli u tu zemlju, nisu zaraženi korona virusom, potvrdilo je testiranje njihovih briseva.

Policija je migrante otkrila nedaleko Ilirske Bistrice, a pokazivali su simptome bolesti i visoku temperaturu, pa su izolovani u centru za strance u Postojni, prenosi Hina pozivajući se na slovenačke medije.

Prema podacima u ponedeljak, u Sloveniji su, nakon 6.712 testova, otkrivena 253 slučaja infekcije, a broj novoozaraženih smanjio se u odnosu na nedelju. Od sada će broj testiranja biti smanjen kod onih sa blažim simptomima i oni će biti upućivati u kućnu izolaciju, najavili su slovenački epidemiolozi.

Trenutno je u Sloveniji hospitalizovano 29 bolesnika, od kojih je 14 na infektivnoj klinici u Ljubljani, osam u UKC-u Maribor, a ostali u bolnici Golnik. Pod zdravstvenim nadzorom u bolnicama ili kod kuće je 130 zaraženih.

Troje od do sada hospitalizovanih su na intenzivnoj nezi, među njima i dva pacijenta u vrlo teškom stanju.

Video: Jeziv video sa graničnog prelaza: Turska policija šutira migrante i tera ih ka Grčkoj

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    17. mart 2020 | 09:23

    SAMO NAM JE TO FALILO ZA KOMPLETNO LUDILO

  • Burleska

    17. mart 2020 | 10:12

    Ne znam ko je mislio da su oni pošteđeni. Hajde vojsko, pravi poljske karantine i odmah trpaj sve ove što se šetkaju! Pa, neka tamo čekaju kraj epidemije.

  • Valter

    18. mart 2020 | 08:24

    Da li u Srbiji i za njih vazi policijski čas?Ne ne vazi,imaju oni odresene ruke da rade sta hoce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA