≫ 

Hrvatska uvela još drastičnije mere: Do sada 102 osobe zaražene korona virusom

Preminula je i jedna osoba koja je bila zaražena korona virusom, ali još uvek nije potvrđeno da li je infekcija uzrok smrti

  • 1
Zagreb, Hrvatska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Sa još tri novozaražena korona virusom u Hrvatskoj je broj obolelih povećan na ukupno 102, pa je upozoreno na obavezno strogo pridržavanje novih protivepidemijskih mera i socijalnog distanciranja.

Stroge mere socijalnog distanciranja nalažu izbegavanje bliskog ličnog kontakta u razmaku na najmanje dva metra u zatvorenom prostoru i jednog metra na otvorenom.

Propisane su i zabrane održavanja svih javnih dogadanja i okupljanja više od pet osoba na jednom mestu, obustavljanje rada u trgovinskoj delaltnosti, osim: prodavnica prehrambenih artikala, prodavnica prehrambenih i higijenskih artikala, pijaca i ribarnica, apoteka, benzinskih stanica, kioska, pekara….

S druge strane, obustavlja se rad u svim kulturnim delatnostima, pozorištima, bioskopima, bibliotekama, izložbenim prostorima, frizerskim i kozmetičkim salonima, bazenima, saunama i svih sportskih takmičenja, kao i rad autoškola i škola stranih jezika, ali i verska okupljanja.

Da podsetimo, u noći s utorka na sredu u Brtonigli u Hrvatskoj je preminuo muškarac koji je bio u samoizolaciji zbog sumnje na korona virus. Kako su preneli hrvatski mediji, on je bio pozitivan na korona virus. Međutim, dodaje se da to ne znači da je korona virus uzrok smrti, već se može raditi i o drugim uzrocima.

Video: Prazni gradovi i puste ulice, policijski čas na snazi u Srbiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    19. mart 2020 | 14:12

    drzava da reaguje i da i mi kao i rusi uvedemo fotokataliticke preciscivace vazduha da se ubije virus!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA