Hrvati snalažljivi, policija se za glavu hvata: Zatvorili im kafiće, sad se druže na pumpama

Neodgovorni pojedicni počeli masovno da se okupljaju na benzinskim pumpama

  • 0
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Nakon što je zbog sprečavanja širenja korona virusa hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite zabranio rad ugostiteljskih objekata, a nakon toga radno vreme prodavnica ograničio do 17 sati, neki su priliku za okupljanje videli na benzinskim stanicama kojima radno vreme nije ograničeno, piše Večernji list.

Tako neki neodgovorni pojedinci na pumpi kupe pivo, sokove ili grickalice i druže se, iako je okupljanje i zadržavanje na javnim mestima strogo zabranjeno.

Policija je stoga već intervenisala na nekim benzinskim pumpama. Kafići i restorani u njihovom sklopu su zatvoreni, ali u prodajnim prostorima gde se naplaćuje gorivo kupcima je dostupna i roba široke potrošnje, od hrane do pića.

Direktor Civilne zaštite Damir Trut rekao je da na benzinskim pumpama, u skladu sa već donesenim odlukama Štaba civilne zaštite, ne bi nakon 17 sati smeli da prodavaju ništa drugo nego samo gorivo i ostale naftne prerađevine.

Međutim, nakon poziva i upozorenja na okupljanje oko benzinskih pumpi, najavio je da će na sednici Štaba civilne zaštite dati na raspravu i problematiku prodaje trgovačkog asortimana na benzinskim stanicama nakon 17 sati.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj kažu da policija svakodnevno sprovodi sve mere i odluke koje je doneo Štab civilne zaštite.

Navode i da policijske službe svakodnevno obilaze sve objekte koji su nužni za funkcionisanje snabdevanja pa tako i benzinske pumpa i da postupaju po svim dojavama građana. Konkretne podatke o broju intervencija zbog nedopuštenog okupljanja oko benzinskih pumpa nisu dali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA