Zagrebačka policija podnela prijave: Dvoje zaraženih korona virusom koristili toalet na pumpi

Muškarac i žena se sumnjiče da su 24. marta, iako su znali da su oboleli od zarazne bolesti COVID-19, došli na jednu benzinsku pumpu

  • 2
Korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP
Korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Zagrebačka policija saopštila je da je podnela prijave protiv muškarca (72) i žene zbog, kako je navedeno, širenja i prenošenja zaraznih bolesti, odnosno "jer se nisu pridržavali uputstva za sprečavanje širenja zarazne bolesti ni mera zaštite koje su im naložene".

Muškarac i žena se sumnjiče da su 24. marta, iako su znali da su oboleli od zarazne bolesti COVID-19, došli na jednu benzinsku pumpu.

Pri tome nisu imali zaštitnu opremu koju su bili dužni nositi niti su se pridržavali uputstava koje im je dalo medicinsko osoblje. Umesto toga, zajedno su seli u automobil i odvezli se na benzinsku stanicu na području Zagreba, gde je 72- godišnjak od zaposlenog zatražio ključ od toaleta, prenosi zagrebački Večernji list.

Kako je navedeno, zaposleni je ključ stavio na pult, a 72-godišnjak ga je uzeo, otišao do toaleta i nakon nekog vremena vratio se na benzinsku stanicu, ostavio ključ na pult i izašao. Nakon toga je u benzinsku pumpu ušla žena koja je zaposlenom rekla da su i ona i 72-godišnjak zaraženi korona virusom i da bi zbog toga trebao dezinfikovati kafić.

Ceo događaj su videli policajci koji su nadzirali taj objekt i oni su sa sigurne udaljenosti i bez kontakata utvrdili identitet muškarca i žene. Policajci su im rekali da uđu u svoje vozilo, a potom su sa Klinikom za infektivne bolesti proverili i potvrdili da su muškarac i žena zaista zaraženi jer su im ranije uzeti brisevi i potvrđen korona virus.

Muškarac i žena su uz policijsku pratnju dopraćeni u bolnicu i hospitalizovani, ali to što su bolesni nije ih spasilo od prijave. Benzinska stanica je zatvorena i biće dezinfikovana.

Video: Sveštenik držao misu na Fejsbuku, ali nije primetio da je kliknuo na pogrešno dugme

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA