Korona buknula u Domu za stare u Splitu: Evakuiše se 105 štićenika, 86 korisnika ostaje u njemu

Svi će biti testirani na korona virus

  • 0
Starica, baba, zena u krevetu Foto-ilustracija: Shutterstock

Iz Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu u nedelju ujutro oko 8 sati počelo je prebacivanje 105 štićenika u karantin na Duilovu, dok će ostalih 86 nepokretnih korisnika biti samoizolovano u zgradi Doma, prenosi Index.hr.

Kako se saznaje na terenu, prebacivanje štićenika trajaće tokom dana, a delom i sutra s obzirom na to da se radi o 105 osoba.

Iz Doma ih u karantin na Duilovu prebacuju kola hitne medicinske pomoći.

Svi oni će u karantin hotela Zagreb na Duilovu biti sami u sobama, a sve sobe poseduju sanitarni čvor.

Svi će biti testirani na koronu

Na koronavirus biće testirani svi štićenici Doma, kako oni koji su u njemu ostali u samoizolaciji tako i oni koji se sada prebacuju u karantin.

Radi se o preventivnoj meri radi zaustavljanja širenja zaraze, a sprovodi se na zahtev poverenice Doma Helene Bandalović, koju je proteklih dana imenovao splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Naime, županijski Štab civilne zaštite u subotu popodne doneo je odluku o samoizolaciji 86 korisnika Doma za starije i nemoćne, dok će ostalih 105 biti smešteno u karantin na Duilovu.

86 ih ostaje u Domu

Odlučeno je da 86 teže pokretnih korisnika Doma ostane po jedan u sobi u Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj, dok će ostali biti izmešteni u karantin u hotelu Zagreb sa zasebnim sanitarnim čvorom, svako u svojoj sobi.

Iz preventivnih razloga, svaki od korisnika biće pojedinačno testiran i ostaje u samoizolaciji.

- S obzirom na osoblje koje je pozitivno na korona virus, ili se nalazi u samoizolaciji, deo njih će se zameniti sa sedam medicinskih sestara Županijskog Doma zdravlja te u dogovoru s Ministarstvom za demografiju, porodice, mlade i socijalnu politiku s osam negovateljki i više medicinskih sestara - najavili su sinoć iz štaba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA