≫ 

Trebinje uvodi nove mere zbog korona virusa: Više nema ni kafe za poneti

Svako ko bude prekršio meru sledi mu zatvaranje objekta

  • 2
kafa, kafa za poneti Foto: Pixabay

Crvena traka stavljena je oko gradskog parka, izletišta, šetališta i bazena, a sve zbog onih neodgovornih koji su se, uprkos zabranama koje su uvedene zbog korona virusa, u većem broju okupljali na ovim mestima, odlučio je to Štab za vanredne situacije u Trebinju. Gradski inspektori kažu da im ništa neće promaći.

- Odsek komunalne policije je prisutan konstantno na terenu, pogotovo u popodnevnim časovima, tačnije od 15 časova pa do policijskog časa. U zadnjih par dana taj pritisak je konstantan i na terenu se vrši skretanje pažnje i opominjanje tih osoba koje se grupišu, a imam informaciju da će se krenuti, što se tiče policije, a mi ćemo se uključiti naravno, u represivnije mere, nije isključeno da bude i kažnjavanja - rekao je Đorđe Miljanović, načelnik odeljenja za inspekcijske poslove Trebinje, prenosi ATVBL.

Nema više ni kafe za poneti i to je odlučio gradski Štab. U slučaju da neko prekrši meru sledi zatvaranje objekta. Kafa se pretežno prodavala na pumpama i u pekarama. Cilj je naravno sačuvati zdravlje ljudi, poručuje prvi čovek grada.

- Mi ćemo uraditi sve da nastavimo sa merama koje smo doneli da ih provodimo još restriktivnije uz pomoć Policijske uprave Trebinje i komunalne policije i svih ljudi Trebinja jer smo mi to proširili i na mesne zajednice i na sve građane. Ako vi donesete meru a ne poštuje je onaj posljednji u nizu kao da je niste ni donosili - kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Gradski inspektori rade danonoćno a u pomoć su priskočili i radnici ostalih ustanova i odeljenja. Dnevno se uradi i više od 200 kontrola. Ništa manje posla nemaju ni pripadnici PU Trebinje.

Policija kaže da neće samo upozoravati nego i kažnjavati. Zato ponovo apeluju da se donesene mere moraju poštovati. a najbolje je kažu ostati kod kuće.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta

Video: U toku je najduži policijski čas, a i ovog vikenda puste ulice Beograda osvojile su samo šapice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daksi

    13. april 2020 | 13:02

    Kafu za poneti treba svuda zabraniti Vlasotince najugrozenije jer se prodavac nalazi udaljen od parka 20 metara svi koji kupe kafu sede na klupama u parku masovno bez zaštitnih maski zbijeni na klupama ko sardine a policija to odobrava sve vide policijska stanica ja 25 metara od parka u centru mi građani koji smo se žalili i apelovali da razjuri opomene nesavesne iz parka i da ovom prodavcu zabrani prodaju policija se prema nama drsko ponela govoreći nam kako prodavac ima pravo da radi nedopustivo u vreme epidemije molimo za vašu pomoć unapred hvala pomoc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA