• 1

Slovenija od ponedeljka postepeno otvara prodavnice, ali i zanatske radnje

Vlada je takođe odobrila rad servisa za popravku tehničke robe, automobila, krovova i fasada i za baštenske poslove odnosno sve one koji ne zahtevaju blizak kontakt s mušterijama

  • 1
Slovenija, Srbi

Foto: Telegraf.rs

U Sloveniji će od ponedeljaka ponovo početi da rade prodavnice, uključujući i prodavnice automobila i bicikala, hemijskog čišćenja, mehaničarske i zanatske radnje i radionice, javlja agencija STA.

Od ponedeljka će ponovo biti otvorene i prodavnice građevinskog materijala, tehničke robe i nameštaja, koje su bile zatvorene zbog epidemije korona virusa.

Na sastanku u četvrtak, vlada je takođe odlučila da u okviru mera za smanjenje restrikcija od 4. maja počnu da rade frizerski i kozmetički saloni.

Agencija navodi da će od 8.00 do 9.30 sve te prodavnice biti otvorene samo za pripadnike ranjivih grupa - hendikepirane osobe, trudnice i ljude iznad 65 godina.

Vlada je takođe odobrila rad servisa za popravku tehničke robe, automobila, krovova i fasada i za baštenske poslove odnosno sve one koji ne zahtevaju blizak kontakt s mušterijama.

Od ponedeljka biće dozvoljene i sportske i rekreativne aktivnosti uz poštovanje sigurnog odstojanja.

Vlada je naložila da sve prodavnice moraju da poštuju sigunosne mere, uključujući nošenje maski, dezinfikovanje ruku, čišćenje vazduha i odstpojanje od dva metra između mušterija.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Hoće li ipak doći do potpunog zatvaranja žarišta korona virusa u Srbiji?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima