≫ 

Policija u Kolašinu, Cetinju i Herceg Novom uhapsila 9 osoba zbog kršenja zdravstvenih propisa

Svi koji su zatečeni na ulici su lišeni slobode

  • 1
Tuzi, Crna Gora, Korona virus, koronavirus Foto: Vijesti

Policija je u Kolašinu, obavljajući saobraćajnu kontrolu, zaustavila putničko vozilo u kojem su se nalazili M. M. (34) i R. M. (37), obe osobe iz Podgorice, a koji nisu imali izdatu potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje.

Prikupljena su obaveštenja na okolnosti njihovog boravka van opštine stanovanja i o svemu je obavešten nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivično delo kao nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Zbog sumnje da su izvršili ovo krivično delo M. M. i R. M. su lišeni slobode, navodi se u saopštenju policije.

Osim toga, u Kolašinu je kontrolisano lice D. S. (39) iz Budve koje je takođe upravljalo putničkim vozilom, kojom prilikom nije posedovao neophodnu potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje.

Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac, te je D. S. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Takođe, policija je u Cetinju lišila slobode T. Ž. (36), državljanina Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Kotoru, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, jer je zatečen u kršenju mere zabrane međugradskog saobraćaja.

Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica Vijesti.me/Savo Prelević

Osim toga, cetinjska policija je juče lišila slobode bezbednosno interesantno lice R. M. (27), kao i lica K. M. (29), P. I. (27) i K. S. (19), svi iz Cetinja, jer su zatečeni u kršenju naredbe Nacionalnog koordinacionog tela o zabrani kretanja i zadržavanja dva ili više lica na javnom mestu, čime su, kako se sumnja, izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U Herceg Novom policija je zaustavila putničko vozilo kojim je upravljao A. B. (37) iz Bara, a koji nije imao potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje, te je protiv njega podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA