Zagrepčani u strahu nakon još jednog potresa: "Meni zvoni u kostima taj zvuk"

Drugi potres dogodio se svega sedam minuta posle i bio je slabiji, tačnije magnitude 2,3 prema Rihteru

  • 5
HRVATSKA ZEMLJOTRES ZAGREB, Croatia Earthquake Foto: Tanjug/AP

Zagreb je u četvrtak nešto pre 10 sati pogodio novi potres, zabeležen kod Markuševca, a osetio se širom Zagreba. Bio je nešto jači od ostalih udara u poslednjih mesec dana – magnitude 3,2 prema Rihteru.

Drugi potres dogodio se svega sedam minuta posle i bio je slabiji, tačnije magnitude 2,3 prema Rihteru. Neke je ova situacija dovela do suza, piše Dnevnik.hr.

- Meni zvoni u kostima taj zvuk, još od onog prvog. Mislim strašno je bilo, izmaklo se tlo opet pod nogama. To je zatutnjala cela šuma. Čekam, ali do kad? Gospodin Štromar (ministar građevine, Predrag Štromar) rekao još par nedelja. Ja nemam par nedelja. Nisam ja jedina - kaže Željka Petar iz Čučerja.

- Čim se oseti onaj prvi udar proradi adrenalin. Sve se zatrese, čovek odmah gleda da negde pobegne - navela je druga stanovnica Čučerja.

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak o ponašanju poslanika u trenutku kada se Zagreb ponovo danas tresao u dva maha.

Seizmološka služba Hrvatske javila je da je, prema prvim podacima, magnituda potresa bila 3.2 po Rihteru, a da je drugi potres u 9 sati i 59 minuta bio magnitude 2.3 prema Rihteru.

Uprkos potresu, sabor je nastavio da radi.

Da podsetimo, prošlo je tačno mesec dana otkako je glavni grad Hrvatske pogodio potres jačine 5,5 prema Rihteru, najjači u poslednjih 140 godina, a još se ne zna kad će početi obnova, prenosi portal Index.

Kako se navodi, u potresu su najviše stradale zgrade i kuće u Donjem i Gornjem gradu, Markuševcu i Čučerju, a kad će početi obnova još se ne zna jer se čeka Zakon o sanaciji.

Video: Za dlaku izbegao stravičnu nesreću posle zemljotresa u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA