≫ 

Istraga užasnog ubistva u Hrvatskoj: Plivača zadavili, pa ga zapalili u šumi na migrantskoj ruti

Telo mladića je doneto u šumu, poliveno benzinom i potom zapaljeno

  • 1
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Mlađi muškarac čije je telo pronađeno 20. marta u šumi na širem području Gornjeg Jelenja u Hrvatskoj identifikovan je i utvrđeno je da se radi o 24-godišnjem francuskom plivaču Eliotu Šarleu.

U Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku riječkog Medicinskog fakulteta ustanovili su da je mladić zadavljen.

Ubijen je na nepoznatom mestu, a onda ga je neko doneo na livadu u šumi kod Gornjeg Jelenja do koje vodi samo šumski put. Potom je njegovo telo zapalio benzinom.

Telo nije potpuno izgorelo, bilo je samo delimično karbonizovano.

Najverovatnije se egzekutoru žurilo jer nije računao da će neke nepredviđene okolnosti dovesti do toga da izgori samo donji deo tela.

Na livadi gde je nađeno telo mladog Francuza nije nađeno sredstvo izvršenja. Trenutno se nalazi u limenom sanduku i čeka kada će ga neko od porodice doći da preuzme ostatke.

S obzirom na to da je telo nađeno na migrantskoj ruti, pojavile su se pretpostavke da bi se moglo raditi o obračunu krijumčara ljudi, ali zasad nema odgovora na pitanje šta bi to mladog francuskog plivača uvuklo u međunarodni lanac krijumčarenja ljudi.

Međutim, činjenica da je Francuz ubijen na nekom drugom mestu možda i ne ide u prilog tvrdnji da se radi o nekom obračunu u vezi s poslom s migrantima, piše "Jutarnji".

U istrazi ovog misterioznog ubistva, o kojem je policija dala tek nekoliko šturih informacija i u interesu istrage ne želi da otkrije ništa više osim da su u saradnji s Europolom identifikovali telo.

Osim tela Eliota Šarlea, u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku je i telo još jednog francuskog državljanina, koji je preminuo 2. ili 3. marta ove godine i čije je telo nađeno u šumi na predelu Drenove. Već se počelo raspadati, a radi se o Paskalu Davidu Catajeu (41), grafičaru iz Nice, kraj kojeg je nađena i torba s flomasterima, piše "Jutarnji.hr".

I njegovo telo je stavljeno u limeni sanduk jer je već bilo u fazi raspadanja, a dosad se još niko nije javio radi njegovog preuzimanja.

Video: Pogledajte snimak hapšenja ozloglašenog Hrvata sa svastikom na čelu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    27. april 2020 | 18:34

    Pa jel vidi ceo svet šta su ustoše?eto i Francuze kolju i pale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA