≫ 

Pukovnik Aleksić optužen za pokušaj ubistva Šukovića: "Moj muž je nevin, svi smo u agoniji"

Optužuju ga zbog navodnog pokušaja ubistva Predraga Šukovića 11. jula 2016. godine, Aleksić tvrdi da je tad bio u Beogradu i da ima dokaza za to

  • 4
Hapsenje Radovan Aleksic Printskrin: Youtube/Duklja - Zeta - Crna Gora

Posle gotovo četiri godine istrage, Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Radovana Aleksića (62), pukovnika Vojnobezbednosne agencije Vojske Srbije (VBA), zbog navodnog pokušaja ubistva Predraga Šukovića, nekadašnjeg šefa policijskog Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, 11. jula 2016. godine. Optužnica je, kako Novosti saznaju, dostavljena Višem sudu u Podgorici, dok Radovan Aleksić, kako tvrdi njegova porodica, zvanično nije obavešten o novim potezima Tužilaštva.

- O podizanju optužnice saznali smo iz medija. Teško se nosimo sa velikom nepravdom učinjenom našoj porodici i nanetim velikim bolom koji je i danas prisutan. Kako je moj suprug 11. jula 2016. godine bio u Beogradu, teško pada saznanje da je neko istinu pretvorio u laž i da i danas, nakon gotovo četiri godine, istrajava na tome. Kako to prihvatiti? Kako objasniti i kako sačuvati svoju decu od činjenice da vam neko nanosi zlo? Verujte vrlo teško, bolje reći, gotovo je nemoguće. Radovan i ja smo u Podgorici, dok su nam deca u Srbiji, upravo iz razloga da ih malo udaljimo od svega što im se dešava ocu - kaže za Novosti Dragica Aleksić, Radovanova supruga, koja sa decom godinama proživljava traumu.

Pukovnik Aleksić je uhapšen 2. oktobra 2016. godine na graničnom prelazu Dobrakovo kada je vozilom pokušao da pređe iz Crne Gore u Srbiju i ode kod brata u Sjenicu koji je bio pred operacijom. Iste noći trebalo je da se vrati u Podgoricu.

U spuškom zatvoru bio je do decembra te godine kada je istražni sudija Vladimir Novović prihvatio jemstvo koje je dao kao sredstvo obezbeđenja za ukidanje pritvora, nudeći porodični stan od 59 metara kvadratnih u Podgorici. Prilikom saslušanja Aleksić je negirao krivicu tvrdeći da je u vreme napada na Šukovića bio u Beogradu. Ponovio je da za te tvrdnje poseduje dokaze.

Kazao je tužiocu da mu hapšenje smeštaju isti oni koji su organizovali njegovo prebijanje u Nikšiću 1999. Rekao je da ne poznaje Šukovića i da nije imao nikakv motiv da mu bilo šta loše učini.

Bekstvo napadača na inspektora Šukovića snimile su kamere, da bi potom policija objavila fotografiju, pozivajući građane da jave ukoliko ga prepoznaju. I na osnovu jedne prijave obaveštajac je uhapšen. Njega je "prepoznao" Almo H. iz Sarajeva, koji istražiteljima, ipak, nije mogao sa sigurnošću da potvrdi da je Aleksić osoba sa slike.

Hapsenje Radovan Aleksic Napadača na Šukovića snimile kamere Printskrin: Uprava policije

Almo je, inače, 1993. godine radio sa Aleksićem u vojnoj kasarni u Nikšiću. Advokati pukovnika Radovana Aleksića, Danilo Mićović i Milan Vujović, više puta su isticali da duga istraga pokazuje da se postupak vodi protiv pogrešnog čoveka.

Batine i ćutanje

Radovan Aleksić je važio za jednog od najpoverljivijih obaveštajaca. Njegovo ime u javnosti se prvi put pojavilo 1999. kada je pod okriljem mraka napadnut ispred zgrade u kojoj je stanovao u Nikšiću od još nepoznatih počinilaca. U to vreme Aleksić je bio načelnik za bezbednost Podgoričkog korpusa. Zanimljivo je da pukovnik povodom ovog nemilog događaja nije saslušan, ali ni on, kasnije, nikada nije ovu priču otvarao. Posle majskog referenduma 2006. godine odbio je da pređe u redove Vojske Crne Gore, pa je odlučio da se preseli u Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    29. april 2020 | 10:05

    Skoro će kraj diktaturi u CG ,pa ćemo da vidimo ko će u buvaru...drž se Aleksicu još malo...

  • Mišo

    29. april 2020 | 13:17

    Ako je čovek čovek je ma bio bilo koje vere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA