≫ 

Dete se utopilo u bačvi u Hrvatskoj: Kad su ga našli, nije mu bilo spasa

Još se ne zna kako je dete završilo u bačvi. Pokušali su da ga spasu ali bilo je prekasno

  • 1
hitna pomoć, kola hitne pomoći, sanitet, ambulantna kola Foto-ilustracija: Shutterstock

U Lončarevom naselju u Međimurju vladaju šok i neverica nakon tragične smrti trogodišnjeg deteta koje se utopilo u nedelju oko 15 sati, u bačvi punoj vode koja se nalazila u dvorištu.

Jedan od komšija, Josip Balog, ispričao je detalje.

- Deca su jedva čekala da malo izađu napolje, bilo je lepo vreme i sunce, nema ni saobraćaja. Kako se dogodilo da je to dete došlo do te bačve gde se izlivala voda iz veš mašine i da je tako upao unutra, samo Bog zna, jer tamo nikoga nije bilo. Da je bilo nekoga, spasili bi ga. Roditelji su počeli da ga traže, pa je među njima izbila panika, vikali su 'Gde je?!', a kako nije veliko naselje, pronašli su ga, ali mu više nije bilo spasa. Pao je u bačvu i nije se mogao izvući - ispričao je Balog.

Policija nije objavila detalje ove velike tragedije, osim što su potvrdili da je nesrećno dete izgubilo život utapanjem.

Podsetimo, identična tragedija dogodila se pre tri godine u Srbiji, kod Knića, kada se trogodišnji Branislav udavio u buretu u kom je bilo oko deset litara vode.

Dečak je na pet minuta ostao sam sa sestricom u dvorištu kada je slučajno upao u bure i udavio se. 

Očuh nastradalog deteta, Saša Nedović priča da je tog dana, sa rođacima, dograđivao deo kuće.

- Kada se rodbina predveče razišla, otišao sam do prodavnice da nešto kupim. Potom sam ušao u kuću i pitao suprugu gde su deca. Rekla je da će odmah izaći da ih potraži u dvorištu, jer su ostala da se igraju u pesku - ispričao je Saša.

On je rekao da se supruga sva usplahirena vratila u kuću i vikala da zove Hitnu pomoć. Nosila je dečaka u naručju.

Strašna tragedija potresla je prošle godine i Pančevo, kada se devojčica (4) udavila u bazenu u dvorištu kuće. Nesreća se dogodila u selu Omoljica, a dete su udavilo u bazenu koji je bio postavljen u dvorištu, dimenzija 4x2 metra. Preminula je na oči svojih roditelja, a pretpostavlja se da je direktno udahnula vodu u pluća. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    4. maj 2020 | 19:38

    Kakva bačva za vodu iz veš mašine? Svakako ovakve roditelje treba u zatvor jer su ostavili malo dete bez nadzora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA