Doktor Šabanović nakon korona-derneka razrešen dužnosti šefa klinike

Hirurg Jusuf Šabanović nakon korona-derneka razrešen je dužnosti šefa klinike na KC Sarajevo

  • 1
doktor, lekar Foto: Pixabay

Hirurg Jusuf Šabanović koji je sinoć organizovao zabavu povodom svog rođendana u jednom sarajevskom restoranu i tako prekršio sve naredbe i preporuke u cilju suzbijanja korona virusa jutros je razrešen dužnosti šefa Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

- Prim. dr. Jusuf Šabanović razrešen je dužnosti šefa Opšte i abdominalne hirurgije KCUS-a. Zbog nepoštovanja opštih propisanih mera i opasnosti za zaposlene KCUS-a i bolesnike, upućen je u samoizolaciju i na postupak epidemiologa KS. Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko neodgovornim ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv COVID-19 koje smo postigli - navode iz KCUS-a.

Ista mera - smena je preduzeta ranije i u slučaju šefice Klinike za gastroenterohepatologiju, kao i šefice Odeljenja iste klinike.

- Nisu se odgovorno ponele, nisu nosile propisanu zaštitnu opremu. Nisu sprovodile mere kontrole i samokontrole te su ugrozile bolesnike i zapslene navedene klinike. Kao što je poznato, klinika je bila blokirana više sedmica, a trenutno je u punoj funkciji - poručuju iz KCUS-a.

Postupak ovog uglednog sarajevskog lekara osudila je i Lekarska komora Kantona Sarajevo.

- Oštro osuđujemo neodgovorno i neprofesionalno ponašanje doktora Jusufa Šabanovića, kojim je potencijalno ugrozio epidemiološku situaciju, odnosno zdravlje svojih pacijenata i kolega - navedeno je u reakciji.

Radi se o jednom od uglednih i izuzetno kvalitetnih hirurga.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekinuli su noćas veliku korona-zabavu u restoranu Golf Klub u Sarajevu, gde su se zatele mnoge poznate ličnosti, a među njima i ministar spoljne trgovine u Savetu ministara BiH Staša Košarac.

Prema pisanju sarajevskog portala Klix, zabava je organizovana povodom proslave rođendana Šabanovića. Na zabavi su, kako navodi, bili estradni umetnici Halid BešlićHari Mata HariŠerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, kao I ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u SM Staša Košarac.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kristina

    5. maj 2020 | 12:11

    Kakvi su to doktori, hirurzi, intelektualci??? Strašno! Totalna moralna horizontala! Džaba im njihova stručnost, specijalizacije, diplome.........za mene su svi oni obične nule (da ne kažem nešto gore).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA