• 28

Policija ne dozvoljava da se automobilom ide ka Ostrogu: Građani se žalili, priložili i snimak

Građani su se žalili i da ih pri ulasku i izlasku iz Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici policija legitimiše, a jednom od njih nije dozvoljeno da uđe u dvorište seoske crkve

  • 28
Nikola Mirotić, sin žena, supruga, manastir Ostrog

Foto: Privatna arhiva

Policija ne dozvoljava građanima da automobilima prođu ka manastiru Ostrog, legitimišu ih pri ulasku i izlasku iz Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a jednom od njih nije dozvoljeno da uđe u dvorište seoske crkve, javljaju Vijesti.

To su pritužbe koje je dobio Savet za građansku kontrolu rada policije i odmah krenuo u proveru.

"Savetu za građansku kontrolu rada policije požalilo se troje građana na postupanje policijskih službenika pri njihovoj nameri da se koriste garantovanom slobodom veroispovesti i izraze svoja verska uverenja. Sve pritužbe su uzete u rad i pokrenuti su postupci odgovarajućih provera. Kako jedan podnosilac pritužbe poseduje i video zapis postupanja policije, Savet je preporučio da se u CB Podgorica organizuje sastanak odgovarajućeg starešine, građanina i člana Saveta koji je zadužen predmetom kako bi se zajednički pregledao snimak u posedu građanina i pružila sva potrebna pojašanjenja u vezi konkretnog događaja - saopšteno je iz Saveta.

Istakli su da od Uprave policije očekuju detaljne informacije o preduzetim merama i radnjama.

Iz Uprave policije nisu se oglasili povodom najnovijih pritužbi.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    Diktatura na delu. Zabranjuju vernicima da obilaze crkve, manastire i svetinje.

  • Evropljanin

    Pitam se ko ove placa da se setaju od crkve do crkve a da nista ne rade? Ko se moze toliko setati a nista ne raditi? Ko to placa? Jesu li to neki neradnici i dokonjaci kada se svako malo setaju? To mi zaista nije jasno.

  • pero

    E moj Milo komunjaro stara.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima