≫ 

“Umreće na kraju svi zbog straha od korone”: Splićanin čeka hitnu operaciju još od marta

- Brzo će izbori pa će svi da se sete nas branitelja, bićemo legende! Gde su sad kad treba. Gde je sistem? - pita ovaj sagovornik

  • 2
Doktori, pacijent, maske, koronavirus Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Jedan Splićanin revoltiran je pošto mu je otac odbijen za operaciju u splitskom KBC-u iako je, kaže, hitan slučaj još od marta zbog korona virusa.

- Izbezumili su nas, nacionalni Stožer govori jedno i po njima sve štima, a mog oca ne žele da prime na operaciju prostate! U poslednjem nalazu piše da je hitno, imali smo razumevanje zbog korona virusa, ali smo u sredu opet dobili šamar. Umreće na kraju svi zbog straha od korone - kaže za “Dalmatinski portal” sin 78-godišnjeg Splićanina.

Kako kaže, otac mu ima prikačen kateter, mokri krv i trpi nesnosne bolove, i ističe da su jedva dočekali pregled na kojem je konačno trebalo da bude zakazan termin. To je trebalo da bude faktički odmah, jer na operaciju čeka više od dva meseca.

- Lekar je rekao majci da ne misli da će bolnica Križine početi s redovnim radom pre jeseni i da prati i dalje vesti i da se javi kad čuje da se ustanova vratila u “pogon”. Majka je govorila o hitnosti, pre nekoliko meseci jedva je živ ostao zbog urinarne sepse, a doktor je rekao da može da ide u Zagreb ako je toliko hitno i da što se tiče katetera, otac može još dugo da živi - kaže rezignirani sagovornih hrvatskog portala.

Majka brine o očevom kateteru

Dodao je i da majka brine o očevom kateteru.

- Jednom je došla Hitna pomoć kako bi mu promenili kateter, ali je vladala tolika panika zbog koronavirusa, da je sve izgledalo očajno i potpuno traumatično - dodao je zabrinuti sin.

Sagovornik “Dalmatinskog portala” zapitao se da bi li lekar tako postupio da je reč o njegovom ocu.

- Brzo će izbori pa će svi da se sete nas branitelja, bićemo legende! Gde su sad kad treba. Gde je sistem? - poručio je on ogorčeno.

Pomoćnik direktora bolnice Križine dr Anton Marović rekao je za taj portal da nije upoznat konkretno sa tim slučajem, ali je objasnio kako su u skladu sa preporukama ministarstva počeli da reaktiviraju kapacitete.

- Zamolili bismo za još samo malo razumevanja jer je lokalitet Križine i dalje u funkciji “COVID-19 bolnice” pa je broj pregleda i pretraga ograničen prostornim mogućnostima i strogim preporukama koje je doneo Hrvatski zavod za javno zdravlje u cilju sprečavanja širenja zaraze. U skladu sa time, po kriterijumima prvenstva aktivira se i operarativni program - opisao je dr Marović.

Video: Koronavirus stigao u Hrvatsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    13. maj 2020 | 20:23

    Imam modrice po telu. Ko zna, možda je i leukemije, a ja ne mogu ni do jednog specijaliste. Šta da radim?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA