≫ 

Migrant su ugušio pokušavajući da uđe u prihvatni centar u Velikoj Kladuši: Telo našli kraj ograde

Migrant smrtno stradao pri pokušaju ilegalnog ulaska u prihvatni centar u Velikoj Kladuši

  • 0
MIGRANTI CENTAR OBRENOVAC CENTAR ZA MIGRANTE U OBRENOVCU VULIN Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Iz Policijske uprave Unsko-sanskog kantona (USK) i Kantonalnog tužilaštva potvrđeno je kako je tokom noći jedna osoba smrtno stradala pokušavajući ilegalno da uđe u privremeni prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši, kao i da se radi o nesrećnom slučaju, javlja Klix.

- Zaštitari su oko ponoći obavestili dežurnu ekipu u Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši, kako su prilikom obilaska prostora oko centra pronašli telo. Na teren je odmah uz policijske službenike izišao i mrtvozornik, koji je konstatovao da na telu nema tragova nasilne smrti. Uviđajnim radnjama je utvrđeno kako je osoba pokušala ilegalno da uđe u kamp, te da je provlačeći se kroz ogradu nesrećno izgubila život. Uzrok smrti je najverovatnije gušenje - izjavila je načelnica Sektora kriminalističke policije Unsko-sanskog kantona Snježana Galić.

Kantonalno tužilaštvo USK uspelo je brzo da identifikuje osobu, i utvrđeno je da se radi o državljaninu Maroka.

- Nesrećno stradala osoba je naknadno identifikovana, a drugi migrant je potvrdio kako se radi o dvadesetosmogodišnjem državljaninu Maroka. Tužilaštvo je odmah obavestilo ambasadu Maroka u Bosni i Hercegovini, a posredno i porodicu stradalog - reči su portparola Kantonalnog tužilaštva USK Irene Marjanović Čavkić.

Video: U cisterni pronađena četiri migranta u teškom stanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA