“Ako Joanikija pošaljete u Spuž, spremite uniforme”: Mandić pretio u skupštini Crne Gore

On je kazao da je informaciju da će episkop Joanikije biti prebačen u Istražni zatvor u Spužu dobio od poslanika Budimira Aleksića

  • 13
Andrija Mandić Foto: Nikola Tomic

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić zapretio je da ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužu, neće u ime Demokratskog fronta imati nikakvu obavezu u odnosu na obećanje dato mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, već da će tražiti od njega da zajedno pozovu Crnu Goru da se to ne dozvoli.

- Pod cenu da ni spuški zatvor više ne postoji - zapretio je Mandić u Skupštini.

On je kazao da je informaciju da će episkop Joanikije biti prebačen u Istražni zatvor u Spužu dobio od poslanika Budimira Aleksića.

- Videli ste sinoć šta je bilo bez ičijeg poziva, a biće verovatno i večeras - naveo je Mandić - kazao je Mandić.

- A ako vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, spremite se da i vi obučete uniforme i zastupate to što mislite da je ispravno - zaključio je Mandić u obraćanju poslaniku Demokratske partije socijalista Nikoli Rakočeviću.

Oglasio se Amfilohije: Ako neko treba da bude uhapšen i da odgovara onda sam to ja

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije zamolio je vlasti da oslobode Joanikija i njegove sveštenike koji su u zatvoru. Amfilohije je rekao da ako neko treba da odgovara i da bude uhapšen onda je to on, prenose "Vijesti".

Premijer Crne Gore o neredima: "Zemlja je izložena brutalnom napadu, sa nesagledivim posledicama"

Premijer Crne Gore Duško Marković je kazao da je Crna Gora izložena brutalnom napadu sa nesagledivim posledicima po zdravlje građana.

On je kazao da je masovnim kršenjem mera dovedeno u pitanje sve što je rađeno u prethodna tri meseca u borbi protiv pandemije.

Video: Amfilohije posle nereda: Ako neko treba da bude uhapšen i da odgovara onda sam to ja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Montenegro

    14. maj 2020 | 20:05

    I posljednji bastijon komunizma i diktature ce uskoro da nestane,zivi bili pa vidjeli.

  • Pavke

    14. maj 2020 | 18:29

    Srbija treba da bude jaka ne na priči i PINKU!!! Sazvati sednicu za nacionalnu bezbednost i oštro reagirati prema režimu u CG✊✊✊✊✊

  • 011

    14. maj 2020 | 17:59

    za vreme druga Tita ako si pretio Drzavi onda si otišao na bez platni odmor na more ali Goli Otok a ovaj beše prete drzavi CG ja mislim da če da bude nesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA