≫ 

Advokat episkopa Joanikija uložio prigovor na rad policije

Danas će biti saslušana dva svedoka zbog dešavanja 12. maja u Nikšiću

  • 2
Nikšić, SPC, Crna Gora Foto: Printscreen/Youtube/Острог Тв Студио

Advokat Sava Kostić, branilac episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, pisao je pritužbu na rad policije povodom hapšenja episkopa i sveštenika, pišu Dnevne novine.

Kako je kazao u izjavi za taj medij, danas će biti saslušana dva svedoka zbog dešavanja 12. maja u Nikšiću.

Podsetimo, žalbe advokata povodom određivanja pritvora episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i sveštenicima SPC su odbijene u zakonskom roku i spisi su vraćeni tužiocu.

Joanikiju je, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata, zbog litije na kojoj se okupilo više hiljada građana, a koja je održana uprkos zabrani javnih okupljanja.

Pritvor je određen je i sveštenicima nikšićkog Sabornog hrama Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževižu, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću i Nikoli Marojeviću.

Video: Evo šta je vladika Joanikije rekao kada ga je uhapsila crnogorska policija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bepa

    15. maj 2020 | 18:40

    Слава и милост Светом Василију да се помире два ока у глави. Срби и Црногорци против комунистичке диктатуре.

  • Ee

    15. maj 2020 | 08:44

    Nema od toga ništa samo me strah danas ističu tih 72 sata zadržavanja šta će biti ako ga zatvore u Spuž ....30 godina potkupljivog naroda imaju čitav sistem lanac ljudi policija im radi za manje od 400e ovih dana imaju od 20-30 e dnevnice da biju svoj narod samo se molim Bogu za iskrene ljude koji izadju na litije to su pravi Srbi makar da se izbore protiv zakona jer kad dodju izbori svi znamo da pobedjuju oni i oni koji su medju litijama glasaće 🙏🙏🙏🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA