≫ 

Devojka prijavila da ju je mladić svakodnevno silovao, njega uhapsili, a onda se desio preokret

Mladić završio na stubu srama, a onda je sve izašlo na videlo

  • 2
Silovanje, zlostavljanje Foto-ilustracija: Shutterstock

- Tokom juna 2019. skoro svakodnevno protivno mojoj volji N.Ž. me silovao. Upotrebom fizičke snage imao je više polnih odnosa sa mnom - deo je krivične prijave koju je prošlog 1. jula u prvoj policijskoj stanici u Osijeku podnela 27-godišnja devojka D.T.

Mladić je odmah uhapšen te se istraga protiv njega zahuktala, ali u februaru je priča dobila obrt. Protiv mladića istraga je obustavljena ali je 27-godišnjakinja na kraju završila na stubu srama zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela, prenosi Jutarnji.hr.

Osječko tužilaštvo podiglo je protiv devojke optužnicu pred Opštinskim sudom u Osijeku koji je, na njihov predlog, izdao krivični nalog i devojku koja je podnela lažnu prijavu krivičnog dela osudio na 10 meseci zatvora.

Naime, temeljem krivične prijave devojke tužilaštvo je 5. jula protiv navodnog silovatelja pokrenulo istragu, ali nije dugo prošlo kad se 27-godišnjakinja ponovo pojavila u istoj policijskoj stanici izjavivši: "Podnela sam lažnu krivičnu prijavu za silovanje".

Osim uslovne osude, devojka mora da plati 65 evra sudskih troškova, dok je lažno prijavljeni mladić upućen da odštetu potraži u parničnom postupku.

Video: Ovi ljudi su seksualni prestupnici, a jedan je zbog silovanja bio na robiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA

    15. maj 2020 | 22:37

    Pomišlja li neko da je ona pod pretnjom rekla da je prijava bila lažna, bože oprosti, da ne grešim dušu...

  • Vosa

    15. maj 2020 | 23:03

    Treba da dobije onu kaznu koju bi mladic dobio da su optuzbe istinite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA