Stanišić predat policiji na graničnom prelazu Dobrakovo: U četvrtak je proteran iz Srbije

On se tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja na štetu ND "Vijesti"

  • 0
Radoslav Gile Stanišić Foto: Boris Pejović

Radoslav Gile Stanišić uhapšen je večeras na graničnom prelazu Dobrakovo.

On se tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja na štetu ND "Vijesti".

Stanišić je večeras sproveden u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, prenose Vijesti.

- Razmenom informacija i saradnjom crnogorske policije i policije Republike Srbije danas u Beogradu uhapšen je R.S. koji se u Crnoj Gori tereti za krivično delo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja na štetu ND „Vijesti“" - saopšteno je iz Uprave policije.

Stanišić je danas uhapšen u Beogradu, zbog nedozvoljenog prelaska granice, a potom je novčano kažnjen i pušten na slobodu.

Iz policije su naveli da je Stanišić proteran iz Srbije.

- Nakon što je prekršajno sankcionisan u Republici Srbiji za nedozvoljni prelazak državne granice njemu je izrečena mera proterivanja iz zemlje, nakon čega je na Graničnom prelazu Dobrakovo predat crnogorskoj policiji gde je i lišen slobode po nacionalnoj potjernici Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Iz policije su saopštili da su u toku policijsko – tužilačke aktivnosti u odnosu na Stanišića.

Sudija Prekršajnog suda u Beogradu naložio je Stanišiću da napusti teritoriju Srbije i na dve godine mu je zabranjen ulazak u tu državu.

Ko je Radoslav Gile Stanišić?

Kuću Podgoričanina, koji slovi za pripadnika zagoričkog klana, nekad bližih škaljarskoj kriminalnoj grupi, a od 2018. kavačkoj, početkom ove godine policija je više puta pretresla, ali je nakon informativnih razgovora puštan na slobodu, pišu Vijesti.

U pretres njegove kuće išli su i krajem februara - nisu ga našli, ali od tada tragali su za njim zbog navodne umešanosti u pokušaj ubistva Igora Krstovića. 

On je osuđivan više puta. Zbog nasilja na podgoričkom bazenu u julu 2012. godine odležao je godinu i deset meseci u zatvoru. Nepunu godinu pre serije napada na automobile “Vijesti”, Radoslav i njegov brat od strica V. S. osuđeni su na zatvorske kazne zbog prebijanja sina političara Nebojše Medojevića.

Oktobra 2010. godine V. S. je dobio godinu i četiri meseca robije, a Radoslav dva meseca manje. Još jedan njihov brat je zbog napada na mlađeg Medojevića u Spužu bio svega 40 dana.

U decembru 2015. godine hapšen je zbog da je pokušao da iznudi 205.000 eura i tri automobila visoke klase. Robijao je i zbog tuče sa pripadnicima Interventne jedinice policije u Velvetu, krajem 2016. godine.

Poslednjeg dana juna 2014. godine ranjen u centru Podgorice, napadač je osuđen na godinu zatvora. Navodno, reč je o osveti za prebijanje tri noći ranije.

Povezuju ga sa vođama kavačkog klana. Krajem decembra 2019. godine ispred Centra bezbednosti Podgorica čekali su jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana, nakon što je tom Kotoraninu uz jemstvo ukinut pritvor.

Čekao je i Marija Miloševića, osumnjičenog za ubistva Radomira Đuričkovića, Miodraga Kruščića i umešanost u ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Dan kasnije Stanišićev brat od strica V. S. (31) uhapšen je zbog navodnog učešća u pokušaju ubistva Igora Krstovića (35), 28. januara u Zeti.

Mediji navode i da je zagorički klan tokom deset godina postojanja prešao put od sitnih prestupnika i nasilnika do visokopozicioniranih članova "kavačkog klana".

Video: Hapšenje šefa zagoričkog klana zbog nelegalnog borvaka u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA