Šta nedostaje na ovoj fotografiji iz Crne Gore: Polomljeno je čak 12 zastava, nijedna nije trobojka

Predsednik Opštine Petar Smolović najoštrije je osudio “ovaj čin primitivizma, uperen protiv državnih simbola, sve sa ciljem da atakuje na mir i suživot koji vekovima postoji u Bijelom Polju”

  • 15
Bijelo Polje, trg, polomljene zastave, Polomljene zastave na Trgu slobode u Bijelom Polju Foto: Jadranka Ćetković/Vijesti.me

U ranim jutarnjim časovima vandali su na Trgu slobode polomili 12 državnih zastava u Bijelom Polju, koje se svake godine postavljaju u čast obeležavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti.

Ovaj vandalski akt izazvao je zgražavanje građana Bijelog Polja, a predsednik Opštine Petar Smolović najoštrije je osudio "ovaj čin primitivizma, uperen protiv državnih simbola, sve sa ciljem da atakuje na mir i suživot koji vekovima postoji u Bijelom Polju", prenose Vijesti.me.

- Zajedno sa nadležnim državnim organima učinićemo sve da se vandali privedu pravdi i kazne. Povampireni fašizam koji je prisutan u izjavama nekih desničarskih političara ovih dana, izgleda da daje podstrek labilnim osobama, da napadnu na državne simbole i to baš na trgu Slobode u najtoleratnijem i najtransparetnijem gradu u Crnoj Gori. Poručujemo im da velika većina građana ostaje na evropskom putu antifasizma, mira i tolerancije koji ne mogu uzdrmati ni ovakvi postupci neodgovornih pojedinaca - kazao je Smolović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    23. maj 2020 | 13:02

    Zbog skrnavljenja drzavne zastave dozivotno u zatvor!!!!!Nema jednog opravdanja!!!

  • Peko

    23. maj 2020 | 13:12

    Kad vrate Crnogorsku zastavu koja je oduvijek bila narod će je i poštovati. Sve što je narodu na silu nametnuto, privatna država,jezik, zastava,himna...neće biti dugog vijeka.

  • Montenegro

    23. maj 2020 | 15:13

    Nikad Crna gora turska biti nece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA