≫ 

"Neraskidive veze sa Srbijom će ostati, ovo je prolazno": Potpredsednik vlade o odluci Crne Gore

On je rekao da će Crna Gora zadržati kriterijum za otvaranje granica do 25 aktivnih slučajeva na 100 hiljada stanovnika

  • 1
Milutin Simović Foto: Printscreen/Youtube/ ŽIVA ISTINA

Potpredsednik crnogorske vlade Milutin Simović izjavio je danas u parlamentu da Srbija još nije na listi zemalja sa kojima će ta zemlja otvoriti granice, ali je ocenio da je „sve ovo prolazno, a da će neraskidive veze sa Srbijom ostati".

- Nažalost, u toj grupi još nema Srbije. Kažem nažalost, verujući i nadajući se da će brzo doći, zato što je to odnos države prema prijateljskoj i susednoj državi, i zato što je to i ekonomska potreba Crne Gore - istakao je Simović, koji je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

On je rekao da će Crna Gora zadržati kriterijum za otvaranje granica do 25 aktivnih slučajeva na 100 hiljada stanovnika, prenose podgoričke Vijesti.

"Građani Srbije su nepoželjni u Crnoj Gori": Brnabić o potezu Podgorice

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas da je njoj potpuno jasna poruka Podgorice, a to je da su u Crnoj Gori nepoželjni građani Srbije, a što se Hrvatske tiče kaže da joj je ta odluka jasnija jer očigledno ne računaju preterano na turiste iz Srbije, već iz EU.

- Mislim da su turisti iz Srbije jako dobri turisti na crnogorskom primorju. Njihova odluka je bazirana na potpuno političkim motivima. Meni je odluka savršeno jasna, nema šta da mi neko obrazlaže - rekla je ona, a na tvrdnje da su za tu odluku dobili pohvale, rekla je da joj je izuzetno drago za te pohvale, koje nije videla.

Video: Brnabić: Nećemo recipročne mere, ali ni mafijaše iz CG

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    29. maj 2020 | 04:26

    Prijateljskoj Srbiji? OK - ovako cemo. Srbija i srpski vladari i predsednik ce biti prijateljski nastrojeni pram CG reciprocitetom, te kada dodje vreme da vam se taj prijateljski gest uzvrati kao sto ste nam ga vi pruzili priznavanjem Kosova kao drzave, znajte da ce to srpski narod uciniti sa prijateljskim odusevljenjem. Sram i stid da vas bude!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA