Hrvatska policija negira da je mučila migrante: "Ipak, sve ćemo proveriti"

Hrvatski MUP odbacio navode o mučenju migranata

  • 3
Udarani su štapovima Foto: Danish Refugee Council

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske odbacilo je večeras navode iz izveštaja Amnesti internešenala, koji je hrvatsku policiju optužio da muči migrante.

U saopštenju ministarstva se navodi da se "i sada bez dokaza za povređivanje migranata optužuje hrvatska policija".

- Ovog puta se navodno policijsko postupanje dogodilo krajem maja na području Plitvičkih jezera i tom su prilikom ti nezakoniti avganistanski i pakistanski migranti bili vezani za stabla, zlostavljani nožem, pucanjem u nebo i u tlo, tučeni kundacima i na kraju namazani majonezom, kečapom i šećerom po kosi. Odbijamo pomisao da bi hrvatski policajac napravio takvo nešto niti da ima motiv za to - stoji u saopštenju.

Dodaje se da osobe koje se u svakodnevnom radu susreću s migrantskom populacijom dobro poznaju obrazac međusobnog obračunavanja među migrantskom populacijom, posebno između državljana Avganistana i Pakistana.

- Međutim, uprkos svemu gore iznesenom sve javno iznete optužbe potrebno je proveriti pa će tako biti i u ovom slučaju - poručuju iz hrvatskog ministarstva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    12. jun 2020 | 09:11

    Migranti su teski foliranti glume zrtve samo da bi se sto pre domogli Evrope.Ne branim hrvate ali posle nekoliko odgledanih video snimaka na you tube gde ti migranti pricaju kako ih Srbi maltretiraju i zlostavljaju ne verujem im ni jednu rec.U njihovoj veri zarad cilja a svi znamo koji je dozvoljeno je laganje.

  • Prile

    12. jun 2020 | 07:27

    Hrvati su Poznati Po Mučenjima Nevinih Ljudi.

  • Ccc

    12. jun 2020 | 06:34

    Pa neće valjda da priznaju? Šta drugo očekivati od fašista?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA