≫ 

Na Balkanu ponovo raste broj obolelih od korona virusa: U BiH najviši skok od aprila

U Srbiji je juče potvrđen 71 novi slučaj Kovid-19, a preminula je jedna osoba

  • 1
korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Iako su restriktivne mere uvedene radi sprečavanja širenja korona virusa u mnogim zemljama širom Balkana ublažene, zdravstveni zvaničnici su ipak apelovali na građane da sprovode preporučene mere predostrožnosti i zaštite zbog povećanog broja zaraženih.

U Srbiji je juče potvrđen 71 novi slučaj Kovid-19, a preminula je jedna osoba.

U Bosni i Hercegovini je tokom jučerašnjeg dana registrovano 78 novozaraženih što je najviši porast od 30. aprila, samo u Sarajevu je bilo 20 novozaraženih, preneo je AP.

Vlasti u Bosni su zbog toga apelovale na građane da sprovode socijalno distanciranje i druge preventivne mere.

U Severnoj Makedoniji je u sredu zabeležen najvećii porast broja preminulih od Kovid-19 u poslednjih mesec dana čak sedam smrtnih slučajeva i 125 novozaraženih.

Vlasti u toj zemlji upozoravaju da građani ne sprovode mere zaštite i prevencije.

Ovo se odnosi pre svega na nepoštovanje mera propisane razdaljine u društvenim kontaktima i nošenja zaštitinih maski na javnim mestima.

Albanske vlasti su saopštile da su juče potvrđena 44 nova slučaja Kovida-19, što je najveći dnevni broj novozaraženih i treći dan zaredom sa povećanjem broja inficiranih.

Zbog toga je u Albaniji i dalje na snazi zabrana javnog okupljanja.

U Sloveniji u poslednja 24 sata registrovana su dva nova slučaja korona virusa, objavljeno je na sajtu slovenačke vlade.

Od novog korona virusa obolelo je ukupno 1.488 osoba, dok je 109 preminulo, a poslednji smrtni slučaj zabeležen je 1. juna.

U Hrvatskoj nema novobolelih od korona virusa u poslednja 24 sata, a od početka epidemije do danas bilo je ukupno 2.249 zaraženih, saopštio je Štab civilne zaštite, prenela je Hina.

Na bolničkom lečenju se nalazi sedam osoba dok nijedan pacijent više nije na respiratoru.

U Mađarskoj su u poslednja 24 časa preminula dva starija pacijenta koja su pored toga što su bila zaražena korona virusom imala i hronična oboljenja, čime je broj ukupno zaraženih u toj zemlji porastao na 555.

Broj novozaraženih je porastao za 14 na ukupno 4.053.

Mađarska vlada je saopštila da je cilj da se nastavi sa normalnim životom, ali uz pridržavanje opštih mera predostrožnosti., preneo je MTI.

U Rumuniji je zabeleženo 222 novozaraženih od krona virusa čime je ukupan broj slučajeva porastao na 21.404, saopštila je Strateška grupa za komunikaciju.

Na odeljenjima intezivne nege nalazi se 171 pacijent.

Šef kancelarije rumunskog premijera Jonel Danca je, međutim, rekao da će od 15. juna ljudima biti dozvoljene rekretaivne i sportske aktivnosti u grupi od maksimalno šest osoba, okupljanje u zatvorenim prostorima je ograničeno na do 20 ljudi i do 50 na otvorenom, preneo je Ađerpres.

Broj novozaraženih od korona virusa u Bugarskoj porastao je u posednja 24 časa za 93 na ukupno 3.086, dok je jedna osoba preminula, preneo je BTA.

Video: Kisić objasnila skok obolelih: Istraživanja utvrdila da se u pozadini nalaze isključivo okupljanja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA