"Nemamo više kapaciteta za smeštaj": BiH preti migrantska kriza

Komentarišući situaciju da su migranti proteklih dana glavne vesti crnih hronika, Ujić kaže da je reč o napadima na imovinu, lakšim i težim krivičnim delima

  • 5
Migranti Foto: Uprava carina

U BiH se trenutno nalazi oko 7.000 migranata, od kojih je 6.000 smešteno u privremene prihvatne centre, izjavio je direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić i upozorio da će migrantska kriza eskalirati nakon epidemije virusa korona i popuštanja mera.

- Vidim da su centri u Srbiji, gde je bilo 9.000 migranata, napola ispražnjeni. Najviše zabrinjava njihovo kretanje prema BiH. Nemamo više smeštajnih kapaciteta -  naveo je Ujić.

Smatra da je veliki problem i odlazak Fahrudina Radončića sa funkcije ministra bezbednosti u Savetu ministara, jer su u ovoj službi podržali njegove stavove u vezi sa rešavanjem problema migrantske krize.

Odlaskom Radončića, napominje Ujić, biće teško rešavati problem migrantske krize i dodaje da su bili saglasni s njim da ne treba BiH, po broju stanovnika i njenoj finansijskoj i ekonomskoj razvijenosti, imati više prihvatnih centara i ilegalnih migranata.

Ujić je za sarajevski Dnevni avaz rekako da Služba otežano obavlja poslove iz svoje nadležnosti.

- Uspevamo registrujemo sve migrante koje bezbednosne agencije dovedu do Službe. Moram priznati da najveći broj migranata samoinicijativno dolazi ispred terenskih kancelarija da se prijavi. Mi ih uspevamo biometrijski obraditi i te podatke razmeniti sa bezbednosnim agencijama - naveo je on.

Komentarišući situaciju da su migranti proteklih dana glavne vesti crnih hronika, Ujić kaže da je reč o napadima na imovinu, lakšim i težim krivičnim delima.

Masovna tuča u migrantskom kampu u Velikoj Kladuši, sevali noževi: Jednom se bore za život

Podsećanja radi, juće je u migrantskom kampu "Miral" u Velikoj Kladuši došlo do masovne tuče. Kako saznaje Avaz, jedan od migranata je zadobio teške povrede nanesene nožem. Do dolaska hitne pomoći, policajci su mu pružili prvu pomoć.

Video: Carina u kamionu pronašla migrante

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA