≫ 

Aktivista iz Hrvatske "hodao" za decu, a sad opljačkao banku: Odneo oko 6.000 evra

15. juna oko 12 sati, u bankarskoj poslovnici u Opuzenu muška osoba je, uz pretnju radnicima poslovnice, ukrala novčani iznos od 47.000 kuna

  • 0
Ivo Maticevic Printskrin: Youtube/ Al Jazeera Balkans

Saradnjom policijskih službenika Republike Hrvatske i policijskih službenika Bosne i Hercegovine sinoć je na području Neuma u Bosni i Hercegovini, lociran i uhapšen 41-godišnji muškarac koji se sumnjiči za krivično delo razbojništva počinjeno juče u Opuzenu.

Naime, 15. juna oko 12 sati, u bankarskoj poslovnici u Opuzenu muška osoba je, uz pretnju radnicima poslovnice, ukrala novčani iznos od 47.000 kuna, nakon čega je napustio mesto događaja udaljivši se u nepoznatom pravcu. U trenutku razbojništva u poslovnici nije bilo građana, već samo troje zaposlenih od kojih niko nije povređen, prenosi Dalmacija danas.

Prikupljenim operativnim saznanjima, vrlo brzo nakon samog događaja, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Metković utvrdili su da je počinitelj ovog krivičnog dela 41-godišnji državljanin Republike Hrvatske koji je, neposredno nakon počinjenja krivičnog dela, napustio područje Republike Hrvatske u pravcu Neuma, Bosna i Hercegovina.

U saradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Čapljina i Policijske postaje Čapljina 41-godišnjak je već sinoć lociran u objektu smeštaja u Neumu gde je uhapšen.

Dubrovački dnevnik nezvanično doznaje kako je reč o Ivu Matičeviću, predstavniku građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve. Matičević je pažnju javnosti privukao početkom ove godine kad se pešaka uputio prema Zagrebu kako bi upozorio, kako je tada rekao, na nerešavanje ključnih problema u sistemu zdravstva na području doline Neretve, a nakon smrti dečaka Gabrijela Bebića iz Metkovića. Već je bio osuđen, i to zbog krijumčarenja kokaina i marihuane.

Video: Naizgled fin i skockan čovek pitao da mu sipaju gorivo, pa počinio sramotnu pljačku u srpskom gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA