≫ 

Kolinda Grabar Kitarović pokazala srednji prst Miroslavu Škori: Poslala fotografiju

Bivša predsednica Hrvatske je stoga u znak podrške "digla srednji prst za žene i njihova prava, ali i muškarce koji ih podržavaju"

  • 16

Bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović reagovala je na nedavne izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića i pobačaju u slučaju žena koje su silovane.

- Pridružujem se svim ženama koje ovim "nepristojnim" činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti vekovima unazad. Prošlo je vreme kad je žena sedela u ćošku i čekala šta će “baja” reći. Uvek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uslova, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja - navela je ona, prenosi Jutarnji list.

Bivša predsednica Hrvatske je stoga u znak podrške "digla srednji prst za žene i njihova prava, ali i muškarce koji ih podržavaju".

Ona je Jutarnjem i poslala fotografiju sebe kako pokazuje srednji prst.

Miroslav Škoro izjavio je da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja, morala da se dogovori  sa porodicom štoa će učiniti, a Raspudić je tokom sučeljavanja sugerisao da pobačaj ne bi trebalo dozvoliti ni silovanim ženama.

Video: Dolazak Kolinde Grabar-Kitarović na inauguraciju predsednika Hrvatske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    18. jun 2020 | 21:02

    VELIKI MINUS- za oboje; za Škoru, jer će sa ovom priglupom izjavom odbiti od sebe žensko biračko tijelo, a Kolindi zato, jer se spustila na uličarski bon-ton!

  • Valentina

    18. jun 2020 | 21:04

    To sve govori o njoj Fuj

  • Dusan

    18. jun 2020 | 20:18

    Ovi Hrvati svaki dan sve pametniji:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA