Crne brojke u Hrvatskoj: Već sad se zna za 40 novoobolelih, klubovi u Zagrebu nova žarišta

Veliki broj mladih zarazio se u noćnim klubovima u glavnom gradu Hrvatske, gde je tokom jučerašnjeg popodneva potvrđeno još 18 slučajeva zaraze

  • 5
Mladi u klubu, nocni provod, separe, boca pića

Foto: Shutterstock

U Hrvatskoj skače broj osoba pozitivnih na korona virusa. Novi izvor zaraze je u Zagrebu gde je juče evidentirano još 18 novoobolelih.

Kako nezvanično saznaje N1, u Zagrebu je danas dosad već više od 20 novozaraženih, a u zemlji ukupno gotovo 40. 

Žarišna mesta su nekoliko noćnih klubova. Kako saopštavaju nadležni testiranja traju, kao i utvrđivanje kontakata, prenosi HRT

Direktor Nastavnog zavoda za javno zdravlje "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar rekao je da se radi o lokalnoj transmisiji.

- Vrlo teško će se sve pronaći jer ni oni sami ne znaju s kim su se sve družili. Nakon što nam kažu kontakte, mi ih odmah zovemo i stavljamo u samoizolaciju. Do sada smo u samoizolaciju stavili 76 osoba - dodao je Šostar.

Šostar je rekao da su se mladi ljudi u noćnim klubovima zarazili prošli vikend. Odgovarajući na pitanje o kojim klubovima je reč, rekao je da je sve to vrlo zabrinjavajuće i da praktično nema kluba u kojem se neko nije zarazio.

Ranije je saopštio da je od 18 novoobolelih jedan pacijent iz Psihijatrijske bolnice "Sveti Ivan".

- Juče je njegov nalaz bio sumnjiv pa smo ga ponovno testirali, tako da tamo imamo ukupno 17 pozitivnih pacijenata i 5 zaposlenih. Ali tamo je zaista sve pod kontrolom - rekao je Šostar i istakao po dva slučaja iz Srbije i BiH i dva povezana sa žarištem u Đakovu.

Ovo je drugi najteži dan po broju zaraženih od početka epidemije koronavirusa. Nacionalni štab je juče u 14 sati saopštio da je registrovano 95 novoobolelih u poslednja 24 sata.

Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drmr

    26. jun 2020 | 10:15

    Ma da, samo u klubovima hoce korona... Lidli, Merkatori, fabrike sve puno i nema korone ali u klubove hoce... Vidim da se namerno minira i od strane medija i od politicara i nazovi struke..da se ubije grana turizma, ugostiteljstva! Hoce od nas da samo radimo, glasamo i cutimo...

  • Ramd

    26. jun 2020 | 09:49

    Dobro je pa kod nas nisu crne kod nas je tricavih 140 zarazenih...

  • Kiza

    26. jun 2020 | 12:23

    Za njih je 40 obolelih dnevno mnogo, a kod nas 140, i ponasamo se kao da nemamo zarazenih uopste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA