≫ 

Smiljana optužena za ubistvo sestre Jasmine: Dobila 15 godina

Smiljana Srnec kriva je za ubistvo sestre, osuđena je na 15 godina zatvora

  • 1
Smiljana Srnec Foto: Profimedia/AFP

Smiljana Srnec (45) proglašena je krivom na Županijskom sudu u Varaždinu da je neutvrđenog dana tokom leta 2000. godine u porodičnoj kući u Palovcu, na adresi Nova 29, svojoj sestri Jasmini Dominić (23) tupotvrdim predmetom zadala najmanje pet snažnih udaraca po levoj strani glave. Osuđena je nepravosnažno na 15 godina zatvora, prenosi Večernji.hr.

Tokom izricanja presuda Smiljana je neprestano plakala.

U obrazloženju presode navodi se da je Jasmina umrla od višestrukih preloma kostiju svoda i baze lobanje s povredama mozga. Telo je pronađeno 16. februara prošle godine u zamrzivaču, a istog je dana Smiljana uhapšena.

Tokom suđenja Smiljana je tvrdila da nije ubila svoju sestru.

Podsetimo, Jasminino telo pronađeno je prošle godine u zamrzivaču u kući u Palovcu. Utvrđeno je da je Jasmina ubijena još 2000. godine, te da je telo 19 godina čuvano u zamrzivaču. Na glavi žrtve bila je plastična kesa obmotana hulahopkom na kojoj su nađeni biološki tragovi Jasmine i Smiljane

Na plastičnoj vreći koja je bila na Jasmininim nogama pronađeni su tragovi nepoznate osobe. Na vreći koja je bila na glavi pronađeni su tragovi Jasmine Dominić, Smiljane Srnec, majke Katarine Dominić i nepoznate muške osobe.

Pronađena je i veštačena sekira na kojoj su nađeni oskudni tragovi nalik na krv, kao i čekić na kojem su takođe pronađeni tragovi nalik na krv. Inspektori su slične tragove pronašli na još jednom zidarskom čekiću pronađenom u kući.

Video: U Zagrebu policija pronašla šest žrtava u jednoj kući

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    30. jun 2020 | 15:05

    To oni da bi sto pre resili slucaj optuze onoga ko je pred njima. A sta je sa nepoznatim muskarcem. Njega nema. Pojela maca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA