U bivšoj železari u Bihaću nađeno 600 migranata: Sve veći broj prijava o krađama

Oko 450 migranata vraćeno je u Lipu, dok se grupa od 150 migranata razbežala nakon intervencije Službe za poslove sa strancima i MUP-a USK

  • 2
Migranti Foto: Uprava carina

Skoro 600 migranata pronađeno je danas u bivšoj železari Krajinametal u Bihaću, potvrdio je za portal Klix portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

On je kazao da je polovina imala potvrde iz kampa Lipa, dok je ostatak u međuvremenu stigao na područje ovog kantona.

Oko 450 migranata vraćeno je u Lipu, dok se grupa od 150 migranata razbežala nakon intervencije Službe za poslove sa strancima i MUP-a USK.

Situacija u USK u vezi s migrantskom krizom svakog dana je sve teža, a procenjuje se da je u kampovima smešteno skoro 3.000 migranata, dok je isti ako ne i veći broj migranata van kampova odnosno na ulicama ili u privatnom smeštaju, navodi portal Kliks.

Kako saznaju, policija ima sve veći broj prijava o krađama. Naime, migranti su počeli da kradu voće i povrće iz bašti lokalnog stanovništva.

U Unsko-sanski kanton svakog dana pristigne između 100 i 200 novih migranata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    2. jul 2020 | 07:12

    Dokle cete ih vise nazivati migrantima, pa dosad je i onima da malo mozga jasno da je ovo islamizacija Evrope, takvih ce stvari da se desi, da cemo se cesati tamo gde nas nikad nije svrbelo...

  • Mića Pancevo

    2. jul 2020 | 07:20

    Pa nije 6 nego 600😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA