≫ 

Slovenka prvi put u hrvatskom Saboru

- To što sam članica SDP-a ne znači da neću biti još uspešnija u ostvarivanju ciljeva slovenačke manjine u Hrvatskoj- rekla je Antolić Vupora

  • 0
Barbara Antolić Vupora Barbara Antolić Vupora, Foto: Printscreen/Youtube/eTV

Barbara Antolić Vupora, Slovenka po nacionalnosti, koja se kandidovala u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske (SDP) na izborima održanim u nedelju, postala je prva pripadnica slovenačke manjine u Hrvatskoj koja je ušla u Sabor.

Slovenačka manjina nije imala svog kandidata u specijalnoj izbornoj jedinici za etničke manjine u Hrvatskoj, s tim što je Ermina Lekaj Prljaskaj ponovo izabrana za zajedničkog predstavnika albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenačke manjine, prenela je STA.

Slovence će indirektno predstavljati i Antolić Vupora, koja je pre dve godine postala šef ogranka SDP-a u Varaždinu, gde je takođe, bila aktivni pripadnik manjine.

Ona je izjavila da je to uvek isticala tokom predizborne kampanje.

- To što sam članica SDP-a ne znači da neću biti još uspešnija u ostvarivanju ciljeva slovenačke manjine u Hrvatskoj, nego kada bih bila izabrana za člana parlamenta koji predstavlja etničke manjine - rekla je Antolić Vupora.

Video: Slavlje HDZ u Hrvatskoj bez maski

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA