Epidemija proglašena u više gradova na severu Crne Gore

NKT je saopštio da se na celoj državnoj teritoriji u ugostiteljskim objektima zabranjuju zabavno-muzički programi, poput koncerata, živih nastupa, muzičara i grupa, nastupi DJ izvođača i slično

  • 0
Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica

Vijesti.me/Savo Prelević

Zbog konstatnog porasta broja zaraženih korona virusom, odlučeno je da se epidemija proglasi u više opština na severu Crne Gore, saopštilo je crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo.

Epidemija je proglašena na teritoriji opština Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje i Gusinje, prenosi podgorički portal CdM.

Takođe, preporučeno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenom kada nije moguće održavati fizičku distancu.

- Konstantan porast broja novootkrivenih slučajeva infekcije korona virusom i to na teritoriji cele države, sa posebno ugroženim severnim i centralnom regionom, i činjenica da sve veći broj obolelih ne uspeva pouzdano da identifikuje izvor infekcije ukazuje na raširenu lokalnu transmisiju virusa u određenim sredinama zbog čega je NKT dalo saglasnost Ministarstvu zdravlja da proglasi epidemiju zarazne bolesti na teritoriji tih opština - saopštio je NKT.

NKT je saopštio da se na celoj državnoj teritoriji u ugostiteljskim objektima zabranjuju zabavno-muzički programi, poput koncerata, živih nastupa, muzičara i grupa, nastupi DJ izvođača i slično.

- U Južnom regionu, odnosno u svim primorskim opštinama, ostaje na snazi juče doneto ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 24 sata - saopštio je NKT.

Kako se navodi, preporučeno je da se obavezno nose zaštitne maske i na otvorenom prostoru u onim situacijama i mestima kada nije moguće održavanje fizičke distance.

Video: U Crnoj Gori potvrđeni prvi slučajevi korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA